Семейството е най-скъпият подарък в този свят

Семейството е най-скъпият подарък в този свят
Психология

Семейството е най-скъпият подарък в този свят

Животът е толкова кратък. А ние, в забързаното и сиво ежедневие, сме се превърнали в роботи, които забравят, че преди всичко останало са хора. Изключваме чувствата си и се отдаваме само и единствено на работата. Все повече материалният свят измества моралния. И ние сме главните виновници за това. Защото ни интересуват повърхностните неща. Меркантилни сме. Искаме да притежаваме всичко. Скъпите вещи ни привличат. Да водим висок стандарт на живот е основната ни цел, която така усърдно гоним. И настигаме. Постигаме. За сметка на истински важните неща.

Забравяме да се радваме на слънцето. На хубавото време. На това, че сме живи и здрави. На приятелите. Но най-важното и най-тъжното – забравяме да се радваме на семейството си. Този безценен дар от Бог. Животът е толкова кратък, а ние не осъзнаваме, че то е най-важното нещо на този свят. Няма значение какво е финансовото ти състояние, защото с много труд и усилия винаги може да го подобриш. Но имаш ли семейство – ти си страшно богат, човече. Ти имаш всичко. Това е смисълът на живота. Споделените мигове заедно. Сплотеността. И безкрайната любов.

Да имаш семейство е истинска благословия. И ние трябва по-скоро да се огледаме в заобикалящия ни свят, и да го осъзнаем. Ценете на време. Обичайте. И се подкрепяйте. Забравете за работата, за парите. Защото на света няма нищо по-важно и специално от семейството.

Представяме ти някои от причините, защо семейството е най-важното нещо в този живот.

Семейството те учи на ценности

Ценностите са тези, които ни определят като хора. Те ни ръководят в живота. Формират личността на човек. Семейството ни помага да разберем кои сме и какво искаме. Никога не би дало грешен съвет и винаги желае най-доброто за теб. Твоето семейство те обича най-силно от всички останали. И за разлика от другите, то няма задни мисли и не иска да ти навреди.

И в най-трудните моменти не си сам

Най-големите късметлии са тези, които имат семейство, което ги подкрепя винаги. Независимо от твоите грешки и трудностите, то е винаги до теб. Родителите ти и хората, които са те отгледали ще ти помагат цял живот. Дори и когато пораснеш и станеш самостоятелен човек. За тях винаги ще си онова малко дете, което толкова много обичат. Грижовното и подкрепящо семейство са истинска благословия. Цени това навреме. Във външния свят всичко се свежда до интереси и пари. Докато не се прибереш у дома. Там е различно. Има само любов. И щастие.

Семейството дава подкрепа.

Моралната и духовната подкрепа могат да направят чудеса. Представа си нямате на какво е способен човек, ако има някой, който да повярва в него. Ако семейството ти те подкрепя в преследването на мечтите ти и ти вдъхва вяра, ти не може да искаш повече от това. Защото подкрепата и вярата са най-важните. Те са горивото. Чували сме да казват, че родителите са тези, които режат крилата на своите деца, повече от всички други. Но има и такива, които ги насърчават и вярват в тях. Подкрепят ги безусловно. Защото това е семейството. Неговата любов към теб няма условия. Толкова чиста и истинска е тя.

Щастливо семейство – щастливо общество

Семействата са тези, които сформират нашето общество. И колкото по-щастливи са те, толкова обществото, в което живеем ще е по-радостно. Твоето семейство е от изключително значение за това, в какъв човек ще се превърнеш.  Да, има и изключения, но те са много малко. Това на което те учат родителите ти, един ден ще го приложиш и на своите деца. И на целия свят. Може би в модерните нации, чувството на принадлежност, гостоприемство и прекарването на повече време заедно, все повече губят своето значение.

Безценни съвети

Семейството ще ти даде безценен съвет. Съвет, който наистина ще е стойностен и правилен. Защото то те обича искрено и ти желае само най-доброто. Родителите ти са тези, които те познават най-добре. Те знаят какъв си, още преди ти самият да си осъзнал това. Виждат кое е добре за теб, кои хора са ти истински приятели и кои са твоите недоброжелатели. И понякога може би съветите им и нещата, които ти казват не ти харесват.

Но минава време и осъзнаваш колко прави са били, всъщност. И започваш да се обвиняваш, защото не си ги послушал навреме. Всеки грешки. Въпреки силната ти упора, която намираш в лицето на семейството ти, ти си този, който трябва да взема решения за живота си. Те могат просто да са до теб и да те подкрепят. Но не могат да решават вместо теб. Да, ще ти дадат най-добрия съвет, но ти избираш. Ще ги послушаш ли? Ще се вслушаш ли в техните думи?

Каквото и да решиш, знай, че те винаги ще са до теб. И заедно може да преминете през всичко. Защото така правят истинските семейства!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе