5 нереалистични неща, на които са ни научили романтичните комедии

5 нереалистични неща, на които са ни научили романтичните комедии
Любов и партньорство

5 нереалистични неща, на които са ни научили романтичните комедии

Едва ли има някой, който да не е гледал някога романтичните комедии, които ни заливат от екраните, особено през уикенда. В тях обикновено двамата главни герои минават през куп премеждия, докато се борят за любовта си, но накрая заживяват щастливи заедно. Колкото и вълнуващо да звучи, трябва да признаем нещо.

infomax-logo-50-15-HW Саня Борисова вае тяло и разпуска с въздушна йога

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

5 нереалистични неща, на които са ни научили романтичните комедии

Има много нереалистични неща, на които ни учат романтичните комедии, и те поставят нереални стандарти за много двойки от реалния живот.

Съгласни ли сте? Продължете да четете. Ето 5 неща, за които със сигурност можем да кажем, че не са истински.

Интимността в леглото е чиста и перфектна

Това е най-големият мит, представян безброй пъти от филмите. Да сте интимни с някого никога не може да бъде спретнато и подредено. Нереалистичните стандарти, които погрешно се пропагандират, само допринасят за объркването на двойките в реалния живот. Това включва и сватбените нощи.

Косата ви е разрошена, гримът никога не е на мястото си, а светлината не е приглушена, както обикновено е по телевизията. И всичко това е нормално, така че не се стремете да бъдете перфектни в спалнята, както е представено в романтичните комедии. Просто се насладете на изживяването с партньора си пълноценно, без да мислите за дребните недостатъци, които всеки има.

романтичните комедии 2

Нормално е да обсебиш някого, за да го ухажваш

Много са романтичните комедии, в които любовта е била изцяло свързана с това да получиш някого. Опитът да притежаваш някого и да правиш всичко възможно, за да го спечелиш, може да е малко стряскащ и понякога дори да е проблем на психичното здраве. В реалния живот всички знаем, че това никога не работи. Накрая със сигурност нещата ще се разпаднат, защото любовта не може да бъде насилвана. Разбира се, тук не говорим за милите жестове и опитите някой да спечели сърцето на човека отсреща. Но има граници, които не трябва да се преминават.

романтичните комедии

Целувката под дъжда е невероятна

В други от романтичните комедии сме виждали, че двойките споделят най-страстното гушкане или целувка под проливен дъжд. В действителност, когато опитате същото, усещането отново е много субективно. Може да се почувствате некомфортно и раздразнено, докато поглъщате дъждовна вода. А и не забравяйте, че ако е студено, може да настинете.

Песни звучат на заден план

Романтичното чувство в този тип филми обикновено е подсилвано и от подходяща музика. Когато героите започват да се целуват например, на фон започва да звучи нежна песен. Или когато жената влиза в стаята, веднага зазвучават китари и цигулки. Макар и да ви е правило впечатление, вероятно вече дотолкова сте свикнали с това, че изобщо не се замисляте за ефекта, който има. Да, може би е вярно, че когато обичаш някого, виждаш и усещаш всичко с розово стъкло. Това обаче е доста субективно.

романтичните комедии

Срещите на летището са надеждни

Според света на киното срещите на летището са доказан начин да намерите сродната си душа. Едни хора се сблъскват случайно, други неволно разменят багажа си, докато трети изпускат заедно полета си. Никога не можете да сбъркате или да се сблъскате с неподходящия човек в романтичните комедии. Някои хора може и да са намерили любовта по този начин, но това не е често срещано явление в реалния свят.

Както виждате, в романтичните комедии има толкова много нереалистични неща.

Повтаряни обаче дълго във времето, те се превръщат в еталон на поведение и очаквания. Това обаче е много грешно, защото повечето филми са художествена измислица. И макар да е приятно да гледаме романтичните комедии, не трябва да забравяме да живеем в реалността. Същото е и с представата, която налагат социалните мрежи. Затова не се тревожете, ако не отговаряте на стандартите, които виждате на малкия екран. Наслаждавайте се на живота и не се опитвайте да се вписвате в някакви рамки. Ще видите, че така ще бъдете много по-щастливи и уверени в себе си и връзката ви с партньора.

5 нереалистични неща, на които са ни научили романтичните комедии

Вижте още:

Четири гарантирани признака, че той няма да забрави за вас след раздялата

Клишетата във връзките, които мъжете харесват

Четирите зодии, на които липсва логическо мислене

Четирите зодии, които са склонни да слагат край на настоящите си връзки заради минали такива

Четирите зодии, които не стават за лидери

Четири съвета как да изберете перфектния партньор за вас

Зодиите, които инвестират твърде много в ненужни вещи

Съвети как да прекъснете лоша връзка и да получите любовта, която заслужавате

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Оценете тази статия
Tagged , , ,
на горе