Семейна репетиция: защо не трябва да играете ролята на съпруга преди брака?

Семейна репетиция: защо не трябва да играете ролята на съпруга преди брака?
Любов и партньорство

Семейна репетиция: защо не трябва да играете ролята на съпруга преди брака?

 

Трябва ли да „включите“ демо версия на идеалната съпруга, ако все още не сте получили оферта? Какъв ще бъде бракът ви, ако вие сами тласнете мъжа към тази стъпка? И как трябва да се държите наистина, за да изградите дългосрочна връзка, да се ожените и да живеете щастливо? Разкриваме го заедно с психолог.

О, любов, любов! Пеят й балади, посвещават й оди и правят луди неща за нея. Но ако първата страст утихне и след нея нищо не остане, тогава такава връзка също бързо ще изгасне, както е пламнала.

Запознанства, срещи, разговори – това са моментите от живота, от които започват всички видове взаимоотношения, включително семейните. Всяка двойка има така наречения предбрачен период, който се запомня като приятен, радостен и много лесен. Има обаче определени нюанси, чието присъствие или отсъствие може да каже какъв ще бъде вашият брак. И ще се получи ли като цяло.

Слушайте себе си, не се хвърляйте с главата надолу в басейна, а се насладете на компанията на партньора си. Работете с него върху връзката. В противен случай ще ви сполети съдбата да бъдете в статуса „сложно е“. Прекарвайте време заедно по различни начини, за да проучите всички негови аспекти, но не ограничавайте срещите до комбинация от интимност и алкохол. В противен случай такава сляпа любов и лекомислие ще се превърнат в повърхностни взаимоотношения, защото не сте опознали мъжа и можете да сбъркате с избора си. Също така е много важно на първия етап да се научите как да изграждате диалог с партньора, да решавате проблеми, да чувате и разбирате. И си струва поне понякога да проявяваме съпричастност. Това е висш пилотаж и това умение трябва да се тренира от самото начало.

 

Илюзията за брак: Какво се случва, когато демонстрирате поведение на истинска съпруга?

Не е нужно да ставате истинска съпруга, ако все още не сте получили предложение да се омъжите. Това е друга често срещана грешка, която жените правят преди брака. Те се стремят да се покажат в цялата си слава, да бъдат не просто любящи и нежни, но и напълно икономични, а понякога дори започват да оформят общ бюджет. В този случай мъжът има всичко наведнъж, а жената няма нищо ново. Ето защо не трябва да включвате „демо версията на супер съпругата“ и да инвестирате изцяло в нея. Ако сте в статуса на приятелката, тогава бъдете все още малко сдържана и нерешителна за такъв глобален начин на живот.

 

Основното правило на дългосрочните и щастливи връзки

Защо само 20% от гражданските бракове са регистрирани? Помислете за скритите мотиви на разрушителното поведение на жените в гражданския брак. Мотиви, които не са реализирани. Ето пет причини за нестабилността на тази лодка:

 

  1. Алекситимия . Когато една жена не може да разпознае чувствата си. Не че не обича партньора си, просто не знае какво наистина преживява. Има чувства, но тя не знае как се наричат ​​и е свикнала да не ги забелязва от детството. Такива жени са рационализирани и предразположени към психосоматични заболявания. Мъжът се избира логично, след като се претеглят всички плюсове и минуси. Например: „привързан, по-добър от предишния, печели повече, спретнат, обича филми и не пие.“ Това е достатъчно. И така те наемат къща за двама, отиват на почивка, ходят на концерти, редовно правят секс. Партньорски отношения. Жената е внимателно защитена, защото поставя кариерата си на първо място. Често избира инфантилен мъж, който няма добра представа за перспективите за връзка. Рано или късно настъпва разрив.

 

  1. Липса на готовност за сериозна връзка. Отрицателен опит в родителското семейство. Момичета от дисфункционални семейства: отсъствие на родител, жестокост, насилие, алкохолизъм и др. Майката например е спокойна само когато бащата не е наоколо. На подсъзнателно ниво такова дете се страхува да повтори опита на родителите си. Тя ще говори за желателността на брака и необходимостта от семейство, но на ниво действие – ще иска „отблъсне“ мъжа.

 

  1. Егоизъм. Страх, че не е Той. Единственият е „половинката“. Търсенето на идеалния мъж се проточва с години. Тя не се доверява на избора си и сравнява партньора си. С други мъже, с приятелки, с баща, дядо, герои от книги. На първо място, такава жена има своя фикс идея. Партньорът не е важен. Така или иначе няма да пасне.

 

  1. Съзависимост. Прилича на предишния вариант, тъй като тук основната причина е егоизмът, само че в този случай той диктува да бъдем добри. Да е добре за всички. Желанието да угодиш на мъжа във всичко, да отгатнеш чувствата му, да угодиш. Това е толкова сложен метод за контрол: ако се отнасят добре с мен, това означава, че съм добър и достоен за любов. Такива жени не знаят как наистина се чувстват. Най-лошото за тях е да останат сами със себе си. Чувстват се безполезни, емоционално „паразитиращи“ върху партньорите. Хранят се с отразена светлина. Доминиращият мотив във връзката: страх от загуба.

 

Следвайки съветите на стотици психолози, ще дадем формула за щастие – съвети за изграждане на връзки, които естествено се развиват в пълноценен и щастлив брак:

 

  1. Физическа хармония. Това е основата. Сексът трябва да е достатъчен. Не много и не малко, точно толкова, колкото е необходимо на определена двойка. Може да съществува под всякаква форма.

 

  1. Емоционална хармония. С мъжа трябва да ви е спокойно и стабилно.

 

  1. Общи цели. Координиран поглед върху съвместния живот (кариера, финансова отговорност, разделяне на задълженията, готовност за компромис, регистрация на брак, раждане на деца, техният брой и др.)

 

Връзката, предопределена да прерасне в нещо повече, лесно може да издържи на честен отговор и разговор с партньор. И ако не издържи, значи целите ви са различни, което означава, че сте спестили време един за друг.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Оценете тази статия
Tagged , , , , , ,
на горе