Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката
Любов и партньорство

Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката

Има няколко лоши навика, които причиняват проблеми във връзката. Ние сме това, което сме, и не можем да променим това. Въпреки че е добре да искате да бъдете обичани такива, каквито сте, дори и с всичките си несъвършенства, някои навици могат да бъдат пагубни за връзката ви. Нашите навици ни структурират, определят ни, определят кръга на нашите приятели и определят как сме отгледани.

Лошите навици в една връзка са втвърдени, когато станем достатъчно големи, за да влезем в стабилни връзки , и е практически невъзможно да ги променим.

Може и да е така, но ние също трябва да запазим нашите близки в съзнанието си. Те са част от нашия живот, значителна част и ние трябва да осигурим щастлива и здравословна среда. Най-често пренебрегваме или не се замисляме как вредните ни навици им влияят.

Колко уморени са те от нашите изблици на гняв или просто житейски навици, които не са приемливи?

И тъй като те ни обичат, те се опитват да не ги споменават ежедневно или изобщо по време. Което отново не е здравословно. Това води до това, че двойките задържат разочарованието си до точката, когато всичко избухва като лава и няма връщане назад.

Ето списък от няколко лоши навика, които могат да доведат до проблеми във връзката:

1. Не изслушвате

проблеми във връзката
Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката снимка: pinterest

Това е безсмислено. Трябва да сте внимателни. Понякога, когато сте имали тежък работен ден и стигнете до дома си, не искате нищо друго освен да се отпуснете. В този момент вие не търсите съвет или хора, които да ви разкажат личния си опит.

Просто искате да имате ухо, което да слушате, и рамо, на което да поставите главата си, след като всичко е казано и направено.

Ако сметнете партньора си за невнимателен или ако ви оставят настрана за друга „важна“ работа, как бихте се почувствали?

Ние, като хора, имаме вродена нужда да бъдем ценени, обичани и желани. Ако не цените партньора си и не го изслушвате, то това би довело до проблеми във връзката.

2. Винаги приоритизирате работата си

проблеми във връзката
Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката снимка: pinterest

Кариерата е важна, но планирайте качествено време заедно. Направете нещо забавно и уникално. Бъдете там един за друг и създавайте спомени . Колкото и кариерно ориентирана да е двойката, вроденото желание да бъдат обичани все още е налице. Не поставяйте работата си на първо място, ако не искате да имате проблеми във връзката.

3. Финансови тайни

Вие сте партньори. Споделяте дом, семейство, аксесоари и живот, но се колебаете дали да споделяте пари? Това не е добър знак. Това може да повдигне много добре поставени червени знамена в съзнанието на вашия партньор.

Ако не желаете да споделите финансовата страна на живота си с някой, който един ден потенциално може да бъде родител на детето ви, тогава е крайно време да промените този навик или може би не сте в правилната връзка. Вашите финансови тайни могат да доведат до проблеми във връзката.

4. Вие нямате техния гръб

проблеми във връзката
Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката снимка: pinterest

Думата партньор означава някой, който е равен на нас. Това е връзка на даване и вземане – от каквото се нуждаят нашите партньори. Трябва да задоволим тези нужди. Било то подкрепа, помощ, любов, комфорт, битка, гняв.

Ако не сте склонни или не сте съпричастни към вашия предполагаем любим човек в момент на нужда, трябва да се погледнете внимателно в огледалото. Те са нашите по-добри половинки. Половинки, които ни правят едно цяло. Те са нашата подкрепа и биха направили същото за нас.

Работете върху себе си. Това ще бъде бавен процес, но ще си заслужава. Ако не работите върху това, то това ще доведе до проблеми във връзката.

5. Не сте признателни

проблеми във връзката
Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката снимка: pinterest

Партньорът ви направи ли вечеря за вас, когато сте имали дълъг работен ден? Сгънаха ли прането, докато вие се погрижихте за чиниите? Докато забелязваме всички тези малки неща, които правят за нас от сърце, ние рядко го споменаваме.

Във взаимоотношенията е важно да уведомите партньора си, че виждате какво прави за вас и оценявате всяка част от него. Ако не ги оценявате за усилията им, това може да ги накара да се почувстват неоценени и да причини проблеми във връзката.

6. Не поставяне на граници

проблеми във връзката
Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката снимка: pinterest

Много хора не вярват в границите, когато става въпрос за връзки и бракове, и вероятно оттук започват проблеми във връзката. Дори когато някой е най-важната част от живота ви, трябва да има известна разлика между различните области на живота ви.

Всеки обича малко пространство, дори когато е във връзка. Загубата на индивидуалността ви във връзка или брак и очакването на същото от партньора ви може да бъде ужасен навик, който вреди на партньорството ви. Това е един от нездравословните навици във връзката.

7.Нереалистични очаквания

Очаквате ли партньорът ви да се грижи за всичко около домакинството, докато жонглира между работа и деца? Очаквате ли те да не са уморени в края на деня и да прекарат известно време с вас?

Такива очаквания са нереалистични и токсични за вашия партньор. Навикът да имате нереалистични очаквания може сериозно да доведе до проблеми във връзката.

8.Заяждате се

проблеми във връзката
Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката снимка: pinterest

Какво разваля отношенията? Малки лоши навици като тези.

Заяждането е навик, който някои хора просто имат или нещо, което придобиват, докато растат. Въпреки това, заяждането в една връзка може да бъде много дразнещо за вашия партньор. Това може да доведе до проблеми във връзката.

9.Казване на негативни неща за приятели и семейство

Може да не харесвате няколко души от семейството или приятелския кръг на вашия партньор. Има вероятност някои от тях също да не ви харесват. Въпреки това, постоянното изразяване на неприязънта ви към тях, говоренето на лоши или негативни неща за тях през цялото време определено не е добър навик в една връзка и може да доведе до проблеми във връзката.

10.Опитвате се да ги промените

проблеми във връзката
Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката снимка: pinterest

Въпреки че нечии лоши навици са нещо, върху което бихте искали вашият партньор да работи, и винаги е добре да се промените към по-добро, желанието вашият партньор да се промени в това, което смятате за перфектен или идеален партньор, не е честно искане. Това може да доведе до проблеми във връзката.

11.Сравнения

„Знаете ли, че съпругът й я води на почивка на всеки три месеца?“ „Знаете ли, че жена му прави толкова пари за една година?“

Казването на такива неща и сравняването на партньора, връзката ви или брака ви с други хора може да бъде лош навик в една връзка. Кара хората да се чувстват неадекватни и довежда до проблеми във връзката.

12.Повдигане на миналото

проблеми във връзката
Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката снимка: pinterest

Може би вие и вашият партньор попаднахте на груб етап във връзката си, където единият от вас направи грешка. Повдигането му всеки път, когато се карате или говорите за нещо друго, може да бъде лош навик за връзката ви и да доведе до проблеми във връзката. Въпреки че показва, че все още не сте преодолели грешката, по-добре е да говорите за нея здравословно, отколкото да я извеждате извън контекста.

13.Борба за победа

Когато сте по-фокусирани върху това „да бъдете прави“, отколкото върху истинското свързване, опитите да „говорите за това“ обикновено влошават нещата. Колкото по-дълго горните проблеми остават неразрешени във всеки брак, толкова повече тези навици се преплитат, засилват и постоянно намаляват потока на любов и връзка в живота.

Всеки ден любовта намалява, а стресът нараства, докато дори някогашните щастливи двойки достигнат точката на пречупване. И най-голямата грешка, която повечето двойки допускат в тази ситуация, е да си мислят, че можем да поправим това, ако просто общуваме по-добре. Борбата за победа над другия може да доведе до проблеми във връзката.

14.Твърде много време пред екрана

Работите ли на лаптопа и телефона си, само за да включите телевизора, когато работното ви време свърши? Навикът да сте на вашите джаджи може да бъде пагубен за връзката ви и може да доведе до проблеми във връзката.

Как да се справим с лошите навици в една връзка?

проблеми във връзката
Лоши навици, които причиняват проблеми във връзката снимка: pinterest

Определяте ли, че вашият партньор има няколко лоши навика във връзката? Как да се справим с лошите навици във връзката?

Ето няколко съвета:

1. Не ги пренебрегвайте

Ако видите, че вашият партньор има лоши навици, които създават проблеми във връзката, не ги пренебрегвайте. Може да искате да ги игнорирате и да ги пуснете, но в крайна сметка те ще ви дразнят толкова много, че ще го затворите и ще го прожектирате нездравословно.

2. Общувайте

От съществено значение е да уведомите партньора си, че тяхното поведение или лоши навици ви създават проблеми и също вредят на връзката ви. Самото общуване с партньора ви може да ви помогне да премахнете проблема.

Заключение

Лошите навици в една връзка не са модели на поведение, които не могат да бъдат променени. Можете и трябва да се стремите да бъдете по-добри като човек и като партньор, за да осигурите щастие за вас и вашия партньор.

Обръщането на голямо внимание на проблемите може да ви помогне да ги пресечете в зародиш и да избегнете проблеми във връзката.

Въпреки това, ако се борите с лош навик като пристрастяване, най-добре е да потърсите професионална помощ.

Tagged , ,
на горе