Предимствата на раздялата: Какво трябва да знаете, ако току-що сте се разделили с партньора си

Предимствата на раздялата
Любов и партньорство

Предимствата на раздялата: Какво трябва да знаете, ако току-що сте се разделили с партньора си

Разделите никога не са лесна работа, а всички знаем колко болезнена може да бъде всяка мисъл за бившия партньор. Обикновено след като сте се разделили, неминуемо се връщате отново и отново към спомените, анализирате, чудите се какво във връзката ви се е объркало. След първоначалния шок, когато приемете, че така или иначе вече сте сами, осъзнавате, че може би това не е чак толкова лошо.

Сега можете да преустроите начина си на живот отново и да го превърнете в такъв, какъвто винаги сте мечтали да имате. В една раздяла има и положителни неща:

Разполагате напълно с времето си

Най-сетне имате време да направите така, че да получите всичко, което някога сте желали. Посветете повече време на хобито си, прочетете книгите, за които не ви е оставало време до сега, изгледайте филмите, които поради липса на време сте пропуснали. Вече не е нужно да съвместявате вкусовете си с никого – сгответе каквото си искате и се наслаждавайте на свободата си.

Удобството да не се съобразяваш с никого

Това също не е за подценяване. Вероятно сте се отървали от някой, който заема по-голямата част от леглото, хърка или има неприятна миризма. Край на безсънните нощи! Можете да спите на светло или да пуснете спокойно вашето куче или котка в спалнята. Можете да си легнете в стара пижама или без нищо – изборът е изцяло ваш.

Повече време за приятелите

Вече ще имате повече време за приятелите и роднините си и те ще ви станат по-близки, защото ще прекарвате повече време с тях. Можете да организирате партита, да се наслаждавате на дълги разговори в компанията им или да пазарувате без ограничения във времето.

Повече социални контакти

Ако сте се разделили с ревнив партньор, веднага ще оцените възможността да общувате свободно с когото си пожелаете, без да следват неприятни разговори или сцени на ревност. Възможността да срещнете нови и интересни хора е прекрасна, особено, когато не се налага да давате отчет на никого с кого и защо се срещате. Край с оправданията защо сте закъснели след работа!

Ето, виждате ли, може би раздялата с партньора не е чак такова бедствие. Можем само да добавим старата истина, че човек никога не знае какво печели, когато губи и какво губи, когато печели!

на горе