Какво се случва с тялото ви, когато не водите полов живот
Любов и партньорство

Какво се случва с тялото ви, когато не водите полов живот

Редовният полов живот може да предложи множество ползи за здравето и на двамата партньори. Той може да бъде ефективно средство за борба със симптомите на предменструалния синдром, може да ви помогне да подобрите настроението си, също така има способността да подобри здравето на сърцето и да облекчи симптомите на тревожност от натовареното ежедневие. Но ако половият живот предлага всички тези предимства на, има ли и последици от липсата му?

Преди всичко трябва да отбележим, че не всеки човек изпитва силно влечение към интимни ласки, така че за хората от тази категория вероятно отговорът е прост – не. Донякъде те може да са прави, но монетата има две страни. Липсата на полов живот може да има няколко ефекта, за които трябва да знаете .

Дългосрочните периоди без интимност могат да предразположат хората към депресия, тревожност и повишен стрес. Това до голяма степен се дължи на това, че мозъкът ни е лишен от ендорфините (или хормоните на щастието), освободени по време на половия акт.

Освен това, той може да се приема и като физическо действие, с което да оформяте тялото си. Колкото по-качествен е той, толкова по-голям ефект ще има. Освен това преживяванията в леглото може да повишат сърдечната ви честота и да поддържа притока на кръв – така че може да бъде полезно за сърцето ви.

Имайки това предвид, вижте и няколко ефекта от липсата на полов живот

Изпитване на болки.

Воденето на полов живот може да бъде ефективно средство за лечение на различни видове болка, като такава в мускулите, менструални спазми или главоболие. При липсата му обаче те могат да се изострят и да причинят по-голям дискомфорт

Повишаване на кръвното налягане и нивата на стрес.

Ако нямате полов живот или не се занимавате с други форми на упражнения, това може да доведе до повишаване на кръвното налягане. Освен това, ако не получавате „това освобождаване“, нивата на стрес може да се повишат, което може да доведе до спад в настроението.  Разбира се, нищо не трябва да е на всяка цена. В случай, че нямате партньор и не водите полов живот в момента, може да компенсирате с различни тренировки и физически упражнения.

Риск от липса на качествен сън.

Качественият сън е от съществено значение за нашето функциониране и извършването на ежедневните ни задачи. Когато изпитвате интензивно удоволствие от интимните преживявания, тялото ви отделя определени хормони, които намаляват стреса в тялото и така ви помагат да заспите по-бързо.  Ето защо пълноценният сън е толкова важен.

Липса на желание за интимност в дългосрочен план.

Хората са казали, че апетитът идва с яденето и макар да не го приемаме буквално тук, тази поговорка може да бъде добър пример. Колкото повече интимни преживявания имате с партньора си, толкова повече се увеличава желанието ви за тях. От друга страна, липсата на полов живо може да ви накара да го искате все по-малко.

Разбира се, при липсата на полов живот, има всякакви навици в ежедневието ви, към които можете да се придържате, за да облагодетелствате сърдечно-съдовата си система, така че ако спрете да го практикувате редовно, това да не се отрази на здравето ви.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе