Петър Дънов за Слънцето и смисъла на слънчевата активност (магнитните бури)

любовта и женската енергия
Разни

Петър Дънов за Слънцето и смисъла на слънчевата активност (магнитните бури)

Петър Дънов за Слънцето: “Слънцето е милион и половина пъти по-голямо от Земята, тежко и се движи в тази материя – кажете ми, кой държи тези огромни тела в космоса? Цялата природа, цялата вечност, цялото пространство са пронизани с Любов. Слънцето е седалището на Бога. Слънцето е видимата страна на проявлението на Бог. Светлината в слънцето не идва от слънцето, а от Божествения Дух.

10 оздравителни мисли на Петър Дънов

17 позитивни мисли за любовта на Петър Дънов

Да „удължим срока“ на ЛЮБОВТА.

Една Душа в две тела или какво е усещането да срещнеш другата част от себе си, да срещнеш любовта

Патрик Суейзи: Любовта е единственото нещо, което взимаш със себе си!

Силата на любовта и на какво е способна тя

Вечната любов: 5 филма, вдъхновени от любовта

Слънцето

Ето как Учителят Петър Дънов обяснява за Слънцето и смисъла на магнитните бури:

Според Учителят Петър Дънов в нашата слънчева система има две слънца, едно видимо и едно невидимо. Учените говорят за видимото, но не знаят нищо за невидимото. Земният рай в Слънчевата система се намира на Слънцето. В подсъзнанието си човек трябва да има предвид влиянието на Земята, Слънцето и Луната взети заедно и да е свързан с центъра на Слънцето.

Във вътрешността на Слънцето, в друго измерение, възвишени Същества живеят в красота и величие. На Слънцето има планини, по-високи от Хималаите, вътре в Слънцето има живот. Огънят на Слънцето е отвън, но вътре в Слънцето има уникална атмосфера – пролет, градини, най-красивият живот там. За да повярвате в това е важно да имате специфични способности и чувства.

Ако човек може много силно да концентрира ума си към Слънцето, той може да се издигне с тялото си, където пожелае. На Земята има определени енергийни потоци, които идват от Слънцето и когато се свържете с тях, те ще ви повдигнат, но най-малкото съмнение ще спре процеса.

Всички елементи, които са на Земята, са и на Слънцето.

Т.е. Земята, както всички планети, е произлязла от… Слънцето. И в Слънцето има реки и води, които текат, а водата е хиляди пъти по-чиста от тази на тук на земята.

Слънцето влияе върху кръвообращението, дишането и мисълта на човека. Осветявайки обектите и правейки ги видими, Слънцето събужда мисълта. Човек започва да мисли, да наблюдава, да изучава обективната светлина. Има друго Слънце – в самия човек, което му служи като водач. Нарича се с различни имена. Някои го наричат Божественото начало в човека, други – Духът, Висшият Аз, Светлата идея и т.н.

Сега Слънцето дава повече енергия на Земята, отколкото преди 2000 година. И с времето ще дава още повече. Силни магнитни бури се излъчват от слънчевите петна. От тези петна зависи и плодовитостта на Земята.

Учителят, Петър Дънов, е казал, че когато има повече слънчеви петна, годината ще е по-плодородна. Когато има повече петна по Слънцето, повече Души се събират.

Настъпват големи промени в нервната система, болки в гръбнака и т.н.

Когато има повече слънчеви петна, тогава падат по-големи количества дъжд, тогава се случват по-мащабни природни катаклизми. Когато хората разберат истината за Любовта и за живота си, слънчевите петна постепенно ще намаляват.

Петър Дънов за Слънцето и смисъла на слънчевата активност (магнитните бури) Бели стени в интериора 2023

Петър Дънов за Слънцето и смисъла на слънчевата активност (магнитните бури)Роза – цветето за красив и стилен дом

Tagged , , ,
на горе