Съвети как да направите перфектния офис в дома си

Съвети как да направите перфектния офис в дома си
Идеи за дома

Съвети как да направите перфектния офис в дома си

Пандемията принуди все повече хора да работят дистанционно, като това продължава и през 2022 г. По тази причина домашните офис пространства станаха важни, както за собствениците на жилища, така и за наемателите. Ако искате да бъдете продуктивни в дома си, имате нужда от място, което не само осигурява изолация, но и повишава творческите възможности.

 

Ето и няколко съвета как да направите перфектния офис в дома си:

 

Мястото

Първото решение, което трябва да вземете, разбира се, е да изберете коя стая във вашия дом да превърнете в домашен офис. Не се чувствайте ограничени, ако разполагате с малко пространство. Вярвате или не, можете да превърнете и някой кът от стая в работно място. Ако все пак имате избор за местоположение, изберете тихо и леснодостъпно пространство. Не искате домашният си офис близо до кухнята, защото това е най-заселената стая в дома и по този начин е една от най-шумните. Същото разсъждение важи и в близост до банята и хола.

Осветлението

Осветлението е ключово, когато става въпрос за работното пространство и ако имате тази възможност, винаги избирайте естествената светлина. Колкото повече прозорци има в помещението, толкова по-добре. Слънцето създава по-добро настроение, а освен това и пестите енергия. Не забравяйте също, че изкуственото осветление натоварва очите ви. Разбира се, може да се наложи да работите и вечер на лампа, но поне през деня може да избягвате да я включвате.

Вратата

Ако разполагате с отделно помещение, задължително е то да има врата, която да може да затваряте, когато работите. В противен случай, макар и неволно, останалите от семейството ви може да ви разсейват с разговорите си или с шума, който вдигат.

Цветовете

Цветът може да играе ключова роля за вашата работа, затова е много важно да помислите и за него. Смята се, че синьото помага за успокояване на нервната система и повишава производителността. Не е задължително да боядисвате стаята в този цвят. Може да заложите на снимка, ваза или друг вид декоративното изкуство, тъй като то може да внесе стил във вашето работно пространство.

Мебелите

Макар че пространството може да е проблем за някои от вас, подходящите мебели могат да превърнат вашето малко бюро в домашен офис, с който можете да се гордеете. Преди да направите покупката, измерете мястото, с което разполагате. Не търсете масивно бюро, което да побере всички монитори, телефони и т.н., ако нямате място. Придържайте се към това, от което се нуждаете най-много, за да свършите работата си.

Консумативите

Всеки офис се нуждае от офис консумативи. След като сте избрали мебелите, направете списък с всички по-дребни неща, от които се нуждаете.  Вземете всичко необходимо, за да се чувствате комфортно, но отново не прекалявайте, за да не стане пространството ви прекалено претрупано.

Почистването

Безпорядъкът съсипва производителността. Едва ли ви е приятно да работите на бюро, отрупано с куп ненужни предмети, които само ви пречат. Правилното съхранение на вещите в офиса се изплаща в крайна сметка. Когато проектирате нов офис, оставете място за допълнителни шкафове или чекмеджета под бюрото си. Бюрото с вградено място за съхранение може да заема повече място, но ще ви помогне да разчистите стаята. Опитайте се да почистите, преди да напуснете офиса си всяка вечер. Това е допълнителна стъпка, която може да се поколебаете да предприемете, но по-късно ще си благодарите.

Tagged , ,
на горе