Супер нискокалорични рецепти за вкусни сиренки

Супер нискокалорични рецепти за вкусни сиренки
Идеи за дома

Супер нискокалорични рецепти за вкусни сиренки

Ако искате да приготвите нещо бързо и вкусно за закуска – направете си сиренки. Ако имате малко повече време искате да изненадате любимите си хора, тогава ги изпечете във фурната.  Рецептата не се различава от обкновените пържени, като основата на извара, яйца, зарах и дебелина на тестото, пригответо от брашно или грис е същата. Не е задължително и да са солени, като може да експериментирате с нови вкусове, като ви предлагаме някои интересни рецепти. Така ще може да хапвате вкусно, без да се притеснявате за килограмите.

Сиренки с кайсии

Продукти: 300 г нискомаслена извара, 2 яйца, 50 г брашно, 50 г захар, 5-6 кайсии.

Приготвяне: Намачкайте изварата с вилица, добавете яйца, захар и разбъркате да стане на каша. Добавяйте брашното на малки порции, като всеки път разбърквате с лъжица. Разделете кайсиите наполовина, извадете костилката, нарежете всяка половина на още 2 парчета. Покрийте тавата с хартия за печене, намажете малко с олио. От половината вече приготвена смес направете кръгове, като върху всеки поставите парче кайсия и покрийте с останалата изварена смес. Печете 20 минути в загрята до 180 градуса. 5 минути преди да ги извадите премстете тавата в горната част на фурната, за да хванат коричка.

Сиренки с ягоди

Продукти: 400 г нискомаслена извара, 2 яйца, 3 с.л. захар, 4 с.л. брашно, 1/2 ч.ч. бакпулвер, 1/2 л. ванилова захар, щипка сол, 100 г ягоди.

Приготвяне: Разбъркайте яйцата със захарта и ванилията, добавете изварата, брашното, бакпулвера, сол и разбъркайте добре. Добавете измитите и нарязани плодове, като разбъркате внимателно, за да не смачкате ягодите. Намажете формите за мъфини с масло, сложете от сместа и ги запечете при загрята до 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Tagged , ,
на горе