Как да изберете перфектните завеси за дома ви

Как да изберете перфектните завеси за дома ви
Идеи за дома

Как да изберете перфектните завеси за дома ви

Намирането на перфектните завеси за дома ви е една от най-съществените части от декора на вашето жилище. Те трябва да контрастират идеално с цвета на стената, за да допълват целия декор. Но избирането им може да бъде трудно. Може да се объркате, докато съчетавате завесите за стаите и да се чудите кои цветове са най-подходящи. Това обаче не е единственото, което трябва да съобразите. Също така, пердетата не трябва да блокират слънчевата светлина в дома ви. Така че, вие също трябва да сте особено внимателни за плата, от който са направени. За да подобрите цялостния външен вид, може дори да комбинирате по два вида в стая – тънки и дебели, тъмни и светли.

И така, има няколко неща, които трябва да направите, за да направите стаята си приятна благодарение на завесите. Трябва също да се погрижите за бюджета си, ако е строго ограничен. Но не е толкова трудно, колкото изглежда, затова не се отчайвате. Тук сме, за да ви помогнем.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Изборът на перфектните завеси няма да бъде главоболие за вас, ако следвате някои общи съвети. Ето и час от тях:

Трябва да изберете тъканта на вашите завеси според декорацията и предназначението на вашия дом.

Има тежки кадифени завеси, памучни завеси, леки брокатени завеси и т.н. Можете да изберете по-тежка материя, ако вашият домашен декор е базиран на традиционна тема. В противен случай изберете малко по-лека и прозрачна материя.

Заложете на контраста.

Що се отнася до цветовете, обикновено можете да изберете завеса, която контрастира с цветовете на вашата стена. Например, ако стените ви са боядисани в бледо жълто, пердетата, които ще сложите може да са в тъмно кафяво. Или може да заложите на различни нюанси на един и същ цвят. С бледо зелени стени перфектните завеси биха били такива в маслено зелено. Така хем ще си пасват цветове, хем ще има този контраст, който търсите. Но ако искате да изглежда по-живо, тогава може да опитате и друга идея – например бледо жълти стени с оранжави завеси. Вероятно е трудно да си представите някои комбинации, но преди да направите избор, комбинирайте различни варианти. Така ще можете да видите коя най-пасва на вас и на помещението в дома ви.

Съобразете се и с мебелите.

Не е нужно да се съобразявате само с цветовете на стените. Ако мебелите в стаите са в ярки нюанси, тогава можете да заложите на семпли и бледи завеси и обратното. Важното е стаята да не бъда скучна, но всичко да е с мярка, за да не се получи претрупване и кич.

Изберете и аксесоари.

Можете да изпробвате ламбрекени за вашите завеси. Валансите са набраната тъкан, която се поставя в горната част на прозореца. Те работят перфектно, ако искате да добавите някои украшения към домашния декор.

Искате класика? Перфектните завеси са семплите.

Ако все пак искате да запазите изтънчеността на вашия дом и искате завесите да се слеят с фона, тогава изберете пердета с неутрален цвят. Те трябва да са със семпъл дизайн и без прекалено много шарки по тях. В случая полупрозрачните пердета могат да бъдат добър вариант за вас, така че няма да сбъркате с тях.

Най-подходящите цветове за декор на дома за огнените знаци в зодиака

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Как да организирате пространството за обувки в дома ви

Как да защитите дома си, преди да си вземете домашен любимец

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе