ПАСТА ЗА ЗЪБИ в помощ на домакинската работа и още

паста за зъби в домакинската работа
Идеи за дома

ПАСТА ЗА ЗЪБИ в помощ на домакинската работа и още

Днес ще ви представим как обикновена тубичка с паста за зъби може да бъде ваш пръв помощник в домакинската работа. Освен, че ви дава възможност за приложение в много аспекти, вие ще спестите и сериозна сума финансови средства!

Пастата за зъби съдържа избелващи, абразивни, противовъзпалителни и други компоненти, които разширяват възможностите ú за употреба в обичайното ежедневие.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Икономично пране? Ето как…

Защо, когато отивате на почивка, трябва да поставите чаша с монета в камерата или фризера?

10 ТРИКА СЪС СОДА ЗА ХЛЯБ

СОДАТА – ОТ КУЛИНАРИЯТА ДО МЕДИЦИНАТА

ДОМАШЕН МЕХЛЕМ – лек за тежестта в краката и непоносимите болки в ставите

ПАСТА ЗА ЗЪБИ в безценна помощ на домакинската работа

Ето няколко полезни съвети, които могат да ви помогнат в обичайното ежедневие.

паста за зъби в домакинската работа
Снимка: Интернет

* Паста за зъби за здраве и красота

Ако имате синини по тялото, тогава нанесете малко количество паста за зъби върху мястото, това ще помогне да разсее по-бързо.

Ако ви измъчва херпес, не се обезсърчавайте! Вечерта нанесете тънък слой паста за зъби върху възпаленото място. Това ще изсуши горният слой, върху херпеса, така ще се образува защитна коричка, която постепенно ще падне. Скоро от раната няма да остане следа!

Ако ви излезе пъпка на неподходящо място на лицето, тогава пастата за зъби отново ще ви се притече на помощ. Преди лягане нанесете тънък слой паста. Оставете за през нощта и до сутринта пъпката ще започне да изчезва. Забележка: Гел пастата не е подходяща за тази процедура.

Ако случайно се порежете и в момента нямате йод или кислородна вода, пастата ще ви помогне да спрете кървенето от раната.

Повърхностно изгаряне или калус също могат бързо да бъдат „излекувани“ с паста за зъби.

При ухапване от комар, е необходимо да нанесете малко паста за зъби. Това ще премахне сърбежа на тъканта.

Ако спешно трябва да оформите косата си в прическа, но нямате време за фризьор или не разполагате с гел за оформяне на коса, тогава гел-паста за зъби може да замени всичко това, защото съдържа същите полимери.

Ако имате проблеми с ноктите, с помощта на паста за зъби те могат да бъдат подсилени и почистени. За да направите това, внимателно натъркайте плочките с паста и след известно време отмийте с вода. Препоръчително е да повтаряте тази процедура всяка седмица.

*Приложение на паста за зъби в кухнята

Ако нанесете паста за зъби върху кухненската дъска или ножовете, тогава кухнята няма да мирише на лук, чесън или риба.

След почистване на зеленчуци с по-силна миризма или риба, за да почистите бързо ръцете си и да се отървете от миризмата, измийте ги с паста за зъби. Миризмата ще изчезне за секунда.

Пастата за зъби е добра за почистване на сребърни прибори. За да направите това, нанесете паста за зъби върху повърхността на предметите и оставете за 2-3 часа. След това измийте и ги подсушете със суха кухненска хартия.

Пастата за зъби ще помогне да се отървете от старите следи от кафе и чай върху кухненските мебели .

Със сигурност сте се сблъсквали с проблема с почистването на вашите тигани от сажди и ръжда. Не е приятна и лека работа! Не се отчайвайте, нанесете паста за зъби върху проблемната зона и изчеткайте до блясък.

паста за зъби в домакинството
Снимка: Интернет

* Паста за зъби за почистване на банята и тоалетната

Пастата за зъби ще измие перфектно плочките в банята и тоалетната. Изпитано!

С разтвор от паста можете да почистите хромирани повърхности, кранове, мивки и тоалетни до блясък и без много усилия.

Можете да се отървете от замъгляването на огледалата и стъклата в банята, ако разтворите малко количество паста във вода и третирате стъклените повърхности с разтвора.

За да освежите въздуха в тоалетната без допълнителни разходи, купете най-евтината тубичка паста за зъби, например с аромат на мента. Направете няколко дупки в него на различни места и го поставете на дъното на казанчето. Така пастата постепенно ще се отмива, разтваряйки се във водата. Ще получите вода с прекрасен ментов аромат, освежавайки въздуха в тоалетната.

* Пръв помощник срещу упорити петна.

Пастата за зъби ще ви помогне да се отървете от старите петна по дрехите. Нанесете директно върху петното и разтъркайте, докато петното изчезне. След това изплакнете мястото с вода. Моля, имайте предвид, че използването на избелваща паста върху цветни дрехи може да предизвика избледняване на цвета.

Ако детето ви е нарисувало стената с цветни моливи или флумастери, тогава не бързайте да го наказвате. Спомнете си вълшебната паста за зъби. Първо нанесете върху парче плат и внимателно втрийте пастата за зъби в боядисаните места, докато „артистичното творение“ изчезне без следа.

Ако имате музикален инструмент, тогава знаете колко бързо се замърсяват например клавишите на пианото. За да ги почистите, намокрете кърпата, нанесете върху нея малко количество паста и избършете клавишите. След това ги избършете със суха салфетка.

* Лъснете обувките със свежото вещество.

На светлите обувки драскотините лесно се „прикриват“ с паста за зъби. За да направите това, просто трябва да разтриете повредените зони с паста за зъби, да я оставите да изсъхне, след което да премахнете излишното със салфетка.

Между другото, с паста за зъби можете лесно да почистите замърсените обувки с четка. След почистване отмийте останалата паста с вода. Това е много ефективен начин да помогнете за съживяването на стари маратонки, например.

Нанесете равномерен слой паста върху повърхността на подметката. След 10-15 минути изтъркайте подметката със стара четка за зъби. Отстранете останалата част от подметката със сапунена вода и изплакнете с чиста течаща вода.

* Направете си красива и евтина празнична украса.

За Коледно-новогодишните празници можете да украсите жилището си. Да, добре разбирате! С паста зъби можете да си направите много красива и супер евтина украса.

Например, нарисувайте си снежинки, Дядо Коледа със Снежанка на прозорците и огледалата, напишете всякакви добри пожелания за всички членове на семейството и гостите.

Разбира се, това не е пълният списък за невероятните ползи на пастата на зъби. Само една тубичка ще ви спести много време и пари. И още нещо: в шкафчетата и килерите ви, където съхранявате туби и пакети с „битова химия“, ще се освободи много място за други полезни вещи.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе