Натуралната козметика от БАН – всичко за всеки
Партньорски статии

Натуралната козметика от БАН – всичко за всеки

В света на козметиката, търсенето на естествени и ефективни продукти става все по-актуално.

България, със своите богати природни ресурси и дълга история, е наистина златен рудник, когато става въпрос за производство на козметика.

Натуралната козметика от БАН – всичко за всеки

България е дом на изключително разнообразие от лечебни растения, билки и масла. Традиционната българска козметика използва тези дарове на природата, за да създаде продукти с високо качество. Розовата вода, лавандуловото масло, розовото масло и маслото от шипка са само някои от ключовите съставки, които често се включват в българската козметика. Тези съставки не само хидратират и подхранват кожата, но и я защитават от външни вредни влияния.

Съчетавайки българската козметика и натуралната красота от Българската академия на науките (БАН), местните производители успяват да създадат продукти, които не само отразяват богатството на нашата природа, но и съчетават традициите с модерните научни изследвания. Една от изявените представителки на този подход е Нова светлина“ – марка за козметика, представяща натурална козметика, произведени от БАН.

Нова светлина, със своите продукти за козметика БАН, използва научните постижения, за да извлече най-доброто от природата. Продуктите включват иновативни формули с екстракти от български билки и растения, обогатени с витамини и антиоксиданти. Това съчетание от традиционни съставки и научни постижения прави козметика на БАН не само ефективна, но и съобразена със здравословните нужди на кожата.

Козметиката на БАН от Нова светлина предоставя нещо повече от обикновени козметични продукти – те предлагат на своите клиенти природна магия за красива и здрава кожа. Нова светлина не се спира само на ефективността на своите продукти – те също така се грижат за околната среда и здравето на потребителите си. Предлагайки био козметика, брандът се ангажира да използва само най-качествени и екологично чисти съставки, които са доказали се във времето.

С внимание към детайла и отдаденост към природата, Нова светлина създава продукти, които придават несравнима свежест и здраве на вашата кожа. Позволете си да бъдете част от този уникален опит и открийте красотата на бана във вашия ежедневен ритуал за грижа за кожата.

Линията от козметика на БАН на Нова светлина предлага пълна гама от продукти, насочени към грижа за кожата. Тя включва кремове за лице, лосиони за тяло, маски и серуми, всички обогатени с екстракт от банан. Тези продукти не само подхранват и хидратират, но и поддържат естествената баланс на кожата, предоставяйки истинска грижа за здрава и блестяща кожа.

 

БАН
Натуралната козметика от БАН – всичко за всеки

1.Какви са предимствата на натуралната и био козметика?

Натуралната козметика и био козметиката имат редица предимства, които привличат потребителите и стават все по-популярни. Най-голямото предимство на натуралната и био козметика е, че те използват по-малко или никакви химикали и синтетични съставки. Това намалява риска от раздразнения, алергии и други проблеми, свързани с химикалите, които се използват в традиционната козметика.

Натуралната козметика често включва екстракти от растения, масла, витамини и минерали, които подхранват и хидратират кожата. Био козметиката предлага допълнителната гаранция, че съставките са произведени по биологичен начин, без използване на синтетични торове и пестициди.

Производителите на био козметика се стремят към етично и устойчиво производство. Това включва отговорно използване на ресурси, почитане на околната среда и подкрепа за общностите, от които идват съставките.

Много продукти в натуралната и био козметика са вегански и не са тествани върху животни. Този аспект удовлетворява потребителите, които се стремят към етично и животозащитно поведение.

Натуралните и био съставки често имат благоприятен ефект върху кожата. Те могат да успокояват раздразненията, да укрепват еластичността и да подпомагат регенерацията на клетките.

Производството на био козметика и използването на естествени съставки обикновено създава по-малко замърсяване и екологичен отпечатък в сравнение с конвенционалната козметика.

Използването на био съставки може да спомогне за поддържане на биоразнообразието, тъй като производителите често избират растения, които се отглеждат по начин, който поддържа екосистемата.

Натуралната козметика позволява на потребителите да избират продукти, които отговарят на техните индивидуални нужди и предпочитания.

С тези предимства, натуралната и био козметика стават не само избор за поддържане на красивата кожа, но и за отговорно отношение към себе си и околната среда.

БАН
Натуралната козметика от БАН – всичко за всеки

2.Козметика за лице

Грижата за лицето помага за поддържането на здравословната кожа. Редовното почистване и хидратация премахват мръсотията, излишъците от мазнини и мъртвите клетки, които могат да причинят проблеми като акне и раздразнения. Редовната грижа за кожата помага да се забави процесът на стареене. Употребата на кремове и съставки, които стимулират производството на колаген, може да намали появата на бръчки и запази еластичността на кожата.

Именно затова създадохме нашия Натурален хидратиращ дневен крем Pomorie Bay 50мл. Той е от серията козметика БАН, която подхранва, омекотява и хидратира кожата, като повишава естествения ѝ блясък. Хидратиращ дневен крем Поморие Бей от Българска Академия на Науките е натурален продукт за всеки тип кожа.

Той съдържа натурални съставки, като екстракт от кората на юлибрисинова албиция, хидрогенирано кокосово масло, масло от шеа и др.

Избрахме да добавим именно тях, тъй като те имат следните полезни свойства върху кожата на лицето:

Екстракт от кората на юлибрисинова албиция:

Антиоксидантен ефект: екстрактът от кората на юлибрисинова албиция съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали и забавяват процеса на стареене.
Облекчаване на възпаления: Този екстракт може да има противовъзпалителни свойства, които помагат при облекчаването на различни видове възпалителни процеси на кожата.
Леко ексфолииращ ефект: Някои съставки в екстракта могат да помагат за леко ексфолииране на кожата, което подпомага отстраняването на мъртвите клетки.

Хидрогенирано кокосово масло:

Интензивна хидратация: Хидрогенираното кокосово масло е отличен емолиент, който дълбоко хидратира кожата, правейки я мека и гладка.
Антибактериални свойства: Кокосовото масло има някои антибактериални и антигъбични свойства, които могат да бъдат полезни за борба с различни кожни проблеми.
Богато на антиоксиданти: Съдържащите се в маслото антиоксиданти помагат в борбата със свободните радикали и поддържат здравословната кожа.

Масло от шеа:

Интензивна хидратация и подхранване: Маслото от шеа е богато на мазнини и витамини, които хидратират и подхранват кожата. То образува защитен слой, който задържа влагата.
Борба с бръчките и стареенето: Маслото от шеа е познато с антиоксидантните си свойства, които помагат в борбата със свободните радикали и забавяват процеса на стареене на кожата.
Лечение на възпаления: Маслото от шеа може да помага при леките възпаления и раздразнения на кожата, като я успокоява и омекотява.

Съчетаването на тези съставки в продукти за грижа за кожата може да предложи богата, хидратираща и хранителна грижа за лицето, като поддържа здравето и красотата му.

БАН
Натуралната козметика от БАН – всичко за всеки

3.Крем против бръчки

Бръчките са естествен процес на стареене на кожата, който се проявява чрез образуването на фини линии и повдигнати или вдлъбнати участъци на кожата. Този процес е влиян от редица фактори, включително генетика, слънчева светлина, тютюнопушене, хранене, използване на мимически мускули, дехидратация, и други.

Всяка жена се опитва да забави процеса на стареене и появата на бръчки и именно заради това създадохме нашия натурален Лифтинг дневен крем с колаген и екстракт от червени морски водорасли ФЛОРАНС – 50мл.Този крем против бръчки съдържа в себе си натурални съставки, като масло от ориенталски мак, глицерин, лимонена киселина и др.

Избрахме да добавим именно тези натурални съставки, защото знаем, че те имат следните полезни свойства върху кожата:

Масло от ориенталски мак:

Хидратация и подхранване: Маслото от ориенталски мак е богато на мазнини и витамини, които помагат за хидратацията и подхранването на кожата. То оставя кожата мека и гладка.
Борба със стареенето: Съдържащите се в маслото антиоксиданти подпомагат в борбата със свободните радикали, които са един от факторите за появата на бръчки.
Подобряване на еластичността: Маслото може да помогне за поддържане на еластичността на кожата, което е важно за предотвратяване на образуването на бръчки.

 

Глицерин:

Хидратация: Глицеринът е отличен хидратант, който привлича влага към кожата и я задържа. Този процес помага за предотвратяване на сухата и дехидратирана кожа, което може да подчертае бръчките.
Омекотяване и гладкост: Глицеринът придава на кожата омекотяващ и гладък вид, като подпомага подобряването на текстурата й.
Помощ при заздравяване: Поради своите хидратиращи свойства, глицеринът може да помогне при заздравяването на кожата, което е важно за борбата с бръчките.

Лимонена киселина:

Ексфолиация: Лимонената киселина може да помага в ексфолиацията на кожата, отстранявайки мъртвите клетки. Този процес може да подобри текстурата на кожата и да намали появата на бръчки.
Стимулиране на колагена: Някои изследвания показват, че лимонената киселина може да стимулира производството на колаген в кожата, което е важно за поддържането на нейната еластичност.

Съчетавайки древните български традиции с научни постижения, козметиката от БАН и Нова светлина предоставят уникални продукти, които не само грижат за вашата кожа, но и уважават историята и богатствата на българската природа. Изберете козметика, която отразява натуралната красота и качеството на българските продукти за грижа за кожата.

Tagged , ,
на горе