Направете връзката щастлива: 18 правила, които действат и при лоши, и при добри отношения

Направете връзката щастлива
Любов и партньорство

Направете връзката щастлива: 18 правила, които действат и при лоши, и при добри отношения

Много хора прекарват целия си живот в търсене на сродна душа. Но, както показва реалността, най-често тези, които търсят своя идеал, никога не го намират. Защото щастието не се преследва, то идва тогава, когато най-малко го очакваш.

Препоръките на психолозите са, да не преследвате някакъв измислен образ, а просто да се опитате да трансформирате вече съществуващите взаимоотношения с настоящия си партньор.

Какво да направите, ако искате настоящата ви връзка да бъде вълшебна?

Да искаш или да даваш

За жалост, във връзките много хора постоянно очакват нещо от своята половинка. Те изискват да бъдат обичани, уважавани, да задоволяват всички свои нужди и така нататък. А всъщност е важно да се научите да давате всичко това на любимия човек. Веднага след като можете истински да уважавате интересите на партньора си, да се отнасяте с любов към него, да се опитате да улесните всеки ден, като помагате и подкрепяте във всичко, тогава ще получите същото в замяна. Първото нещо, което трябва да се научите да правите в любовна връзка с партньор, е да давате.

Работа върху собствените недостатъци

Обърнете внимание на себе си. Помислете какви недостатъци ви пречат и отношенията ви с партньора. Ако тези недостатъци са незначителни, тогава просто ги приемете, но не се упреквайте постоянно.

Започнете да работите за отстраняването им, така че те да не пречат на връзката ви да става все по-дълбока и по-пълноценна.

Откажете се от сравнението и конкуренцията

Друга важна част от успешната връзка е, че трябва да спрете да сравнявате себе си и партньора си с други двойки. Ако търсите някакво сравнение, по-добре помислете какво сте направили по-добре днес от вчера. Как променихте връзката си в момента в сравнение с това, което беше преди шест месеца?

Важно е да се научите да живеете и да се развивате с любимия човек с темпото, което ви подхожда.  

Прилики и разлики

Силните отношения се изграждат върху приликите и разликите между партньорите. Необходимо е да цените и оценявате всичко онова общо, което ви обединява, но също толкова важно е да се научите да приемате и това, в което двамата сте различни. Не бива да се сливате с партньора си в едно цяло.

В някои моменти заедно ще действате като единен фронт, но в същото време всеки в ще остане индивидуална личност, човек със собствени си стремежи, мечти, мисли и чувства.

Научете се да усещате истински

Понякога хората може да са доста груби с вас, но това не означава, че са лоши. Във всеки момент на живота на човек се случва да настъпи неприятна ситуация или има определени обстоятелства, които го принуждават да се държи по този начин. Никога няма да можете да прочетете мислите на друг човек и да разберете какво се случва в душата му наистина. Приложете тази полезна практика към връзката си.

Преди да се ядосате както обикновено на любимия си мъж, поне веднъж си позволете да действате по различен начин. Кажете му мила дума, опитайте се да проявите търпение и малко доброта в отговор на неговия тъп поглед или избухване.

Бъдете мъдри, не влошавайте стресовата среда, защото тя влияе и на двама ви.

Не се страхувайте да обичате

Повечето хора се затрудняват да покажат любовта си. А всъщност няма нищо по-красиво от това да покажете на скъп човек, че наистина ви е грижа за него. Понякога дори някакво напълно незначително действие или дума, която се основава на чувствата ви, може да направи чудеса.

Затова винаги давайте на партньора си любов, внимание и уважение, показвайте всички тези чувства, не бъдете свидливи емоционално.

Забрана срещу съдене на любимия човек

Освободете се от разрушителния навик да съдите партньора си. За много хора е много по-лесно да направят точно това, вместо да се опитат да разберат неговите действия. Опитайте се да видите действията му под различен начин.

Всеки човек показва само малка част от случващото се в душата му, а наистина важните и сериозни неща са скрити дълбоко в сърцето му. Затова се опитайте да не осъждате, да не го клеветите на други хора.

Научете се да уважавате и да приемате чуждите чувства, ако искате и другите да го правят спрямо вас.

Не се закачайте за дреболии

Малки недоразумения и досадни неприятности се случват на всички хора, понякога по няколко пъти на ден. Но някой фокусират вниманието си върху тези малки неща и по този начин им позволяват да им съсипят целия ден. Други спират да мислят за всички лоши неща и възприемат неприятностите като малки камъчета по пътя си. Отворете сърцето си за любов, споделяйте със скъпия си човек за по-често тези чувства и не обръщайте внимание на малките неща.

Нека всички досадни неприятности останат в миналото, защото те не са причина да разваляте настроението на себе си и човека, когото обичате за целия ден.

Слушайте себе си

Понякога много връзки се сриват не защото човек наистина спира да обича половинката си, а защото слуша не сърцето си, а мнението на другите – познати и непознати. Не е нужно да отговаряте на ничии очаквания. Притеснението от това, което други хора могат да мислят, прави хората истински заложници на чуждото мнение. За да предотвратите това, просто трябва да разберете веднъж завинаги нещо много важно.

И то е, че да живеете собствения си живот и да изграждате отношения с любимия човек е необходимо да се съветвате само с това, което се случва в душата и сърцето ви.

Не проявявайте безсмислен инат

Някои двойки живеят цял ​​живот във вечни спорове и постоянни опити да си докажат кой от тях е по-важен, кой е прав и кой отново греши. Но всъщност се оказва, че далеч не винаги е необходимо да се доказва собствената невинност в спорни ситуации. Любовта е по-важна от гордостта. Няма значение кой в ​​крайна сметка е прав. Дори ако защитавате и доказвате своята гледна точка, това често може да се окаже не победа, а тотално поражение.

Цената на такова нещо е доста висока – загубено уважение и подкопани отношения с любим човек.

Помислете, преди да говорите

За да бъде вашата връзка наистина силна, важно е, преди да извършите някакво действие или да произнесете фраза, да помислите дали няма да обидите партньора си. Ако вашите думи или действия носят някакъв скрит смисъл, който може да нарани или нарани чувствата на любимия човек, просто не ги правете и не ги казвайте.

Някои действия и фрази могат да оставят отпечатък в душата на вашия мъж за цял живот.

Вътрешната или външната красота

За съжаление, в съвременния свят все повече хора обръщат внимание на външната обвивка. Много хора дори абсолютно не оценяват това, което се крие в душата на партньора. Следвайки само външна красота, много двойки изпитват неочаквано разочарование, когато опознаят своята сродна душа по-дълбоко. Всъщност красотата на всеки човек не зависи от това с какви дрехи е облечен, как се движи или говори. Нещата са много по-дълбоки. Истинската красота на човек се крие в това как се отнася към другите, дали може да даде на другите хора нещо добро. Самоувереността, желанието да се помогнеш на другите, честността и откритостта, това е правилната интерпретация на истинската човешка красота.

Малките неща

По-горе казахме, че във връзката е важно да не обръщате внимание на досадни неприятности. Има обаче някои дребни неща, които, напротив, заслужават вниманието ви. Например, когато вашият любим приготвя закуска сутрин, като по този начин ви дава възможност да спите по-дълго сутрин, когато не забравя да изнесе боклука и прави стотина други ежедневни малки задачи, които обикновено никой не забелязва. Всичко това е проява на истинска любов.

Съсредоточете се върху тези малки неща и не забравяйте да благодарите на половинката си за тях.

Поставете граници между вас двамата и другите хора

Както вече споменахме, много взаимоотношения са силно повлияни от мнението на другите. За да не се случи това, трябва да се научите как да изграждате лични граници.

Дайте ясно да се разбере на другите, че те нямат право да се бъркат във връзката ви, още повече да се изказват негативно за вашия партньор.

Разбиране

Каквото и да се случи във връзката ви, не го приемайте прекалено навътре. Всички хора допускат грешки. Но те характеризират човека, но не като цяло, а само в момента, когато той е извършил даденото действие. Понякога дори добрите хора не се държат много добре, поддавайки се на определени емоции и чувства.

Всяко конкретно действие е само отражение на мислите, емоциите и чувствата на човек в определен момент от времето.

Ако вашият любим се държи грубо или проявява раздразнение, опитайте се първо да разберете какво е причинило това поведение.

Способност за прошка

Повечето връзки се разпадат, защото хората са склонни да се фокусират върху грешките на партньора си, вместо да се наслаждават на времето, което прекарват един с друг. Разберете, че всеки допуска грешки и вашият партньор не прави изключение.

Но във вашите сили е да се научите да прощавате, ако половинката ви е сбъркала нещо.

Освободете се от големите очаквания

Любовта е преди всичко способността да се разбираме, да си имаме доверие, да проявяваме желание за прошка и способност за споделяне. Важно е да останете лоялни към любимия човек, не само в добри времена, но и в лошите. Не е необходимо да изисквате от половинката си да се превърне в някакъв идеал или съвършенство. Приемете слабостите и отрицателните качества на любимия човек.

Не очаквайте партньорът ви да се превърне в някакъв идеален измислен герой.

Развийте способност ясно да изразявате мислите си

Ако искате половинката ви винаги да ви чува, тогава първо се научете да изразявате мислите си ясно. Много проблеми в семейството, както и в общуването с колеги на работното място и с приятели, възникват от недоразумения. Лошата комуникация, неспособността и нежеланието да чуете половинката си понякога разрушават най-силните съюзи между хората.

Научете се ясно и ясно да изразявате чувствата и мислите си в общуването с любимия мъж. Обяснете как се чувствате в момента и не очаквайте, че партньорът ви по някакъв начин ще спекулира с това и му дайте възможност да  разбере какво наистина искате.

 

Разбира се, всички изброени до тук неща не винаги са лесни за изпълнение в реалния живот.

Но връзката никога няма да стане силна и щастлива с помощта на „вълшебна пръчица“.

За да създадете здравословна, пълноценна връзка с любимия си, трябва да се запасите с време, търпение, да бъдете верни на принципите си и да намерите златната среда в общуването си с него.

Само тогава двамата наистина можете да сте заедно и да се чувствате щастливи.

Tagged , , ,
на горе