Мързелива програма срещу целулита
Добра форма

Мързелива програма срещу целулита

За успешната борба с целулита може да се възползвате от предлаганите тук упражнения. Те гарантирано ще ви помогнат да се отървете от „портокаловата кожа“. Освен това са лесни и подходящи за най-мързеливите.

С помощта на тренировки, укрепващи мускулите, може не само да се борите с целулита, но и да предотвратите неговото по-нататъшно развитие. Действието на подобни упражнения се заключва в това, че при тяхното изпълнение се повишава разходът на енергия, в резултат на което се разграждат мазнините в проблемните зони. А и тъканите укрепват отвътре, стават по-еластични.

Здравето е богатство!

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“  в грижа за здравето

По-добър живот: 10 ценни съвета

10 вярвания, които пречат на живота ни

27 навика, които ще ви помогнат да живеете мечтания живот

Редовните упражнения способстват и за по-добро кръвоснабдяване, което осигурява своевременно отстраняване на шлаките.

1. Легнете по гръб, сгънете краката в колената, хванете ръцете си зад тила. Бавно повдигайте горната част на корпуса, като напрягате при това мускулите на корема и ханша. Отпуснете раменете и тила. Пребройте, без да бързате, до 10 и се отпуснете надолу. Повторете повдигането 20 пъти.

2. Легнете настрани протегнете долната ръка, сложете на нея главата си. За по-голяма устойчивост се подпрете с другата ръка на земята. Свийте краката в колената. Повдигнете бавно горния крак на 20 сантиметра от пода и след това го спуснете. Повторете 20 пъти. Обърнете се на другата страна и повторете повдигането с другия крак.

3. Легнете настрани, сложете глава на протегнатата ръка. Свободната ръка подпрете на пода. Сгънете краката в колената, горния крак повдигнете на 40-45 сантиметра от пода и отпуснете. Повторете упражнението 40 пъти, след което се обърнете на другата страна и изпълнете повдигането с другия крак.

4. Легнете по гръб, сложете ръцете зад тила, краката сгънете в колената. Левият глезен сложете върху дясното коляно и леко го повдигнетенапрегнете корема и седалището, бавно се приповдигайте. Леко завъртете при това корпуса към лявото коляно. Пребройте до десет и бавно отпуснете тялото и краката. Изпълнете упражнението 25 пъти. След това сменете крака и приповдигайте корпуса, накланяйки се леко към десния крак.

5. Седнете на земята, отпуснете ръце. Като се завъртате на дясното бедро (десният крак е протегнат напред), едновременно сгънете левия крак и го прехвърлете през десния така, че коляното да докосне пода. Сега изпънете левия крак и направете същото движение с десния. По време на упражнението не сгъвайте раменете и не откъсвайте ръцете от пода. Изпълнете по 10-12 пъти на всяка страна.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HWЕмануела „мръдна“: Всяко едно 18-годишно момиче иска за абитуриентския бал от родителите да й подарят цици от силикон

infomax-logo-50-15-HWДиляна Попова и Славена Вътова едва не попаднаха в челюстите на акули на Малдивите

Tagged , ,
на горе