Предстои нова магнитна буря през септември

Слънцето
Интересно

Предстои нова магнитна буря през септември

Предстои нова магнитна буря през месец септември 2022. Слънчевият вятър скоро ще достигне до повърхността на Земята. Много хора знаят, че магнитните бури оказват влияние върху организма на много хора по земята.

Магнитните бури са сериозно космическо явление, обект на постоянно наблюдение. Колебанията в магнитосферата могат да предизвикат определени симптоми, най-вече при метеочувствителните хора.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Престои ни нова магнитна буря през септември 2022

От утре – 16.09.2022 г., състоянието на магнитосферата ще бъде дестабилизирано, поради поредно слънчево изригване. Според предварителните прогнози на метеоролозите, колебанията в магнитното поле ще започнат още днес, 15 септември 2022, които ще продължат да оказват влияние през следващите дни.

Очакваната степен магнитната буря, е Кр = 4 (средна степен на сила).

Магнитна буря на 16 и 17 септември 2022 г.

След кратка пауза, на 16 и 17 септември отново се очаква магнитна буря, със сила Кр=4. Неблагоприятният период ще продължи и през следващите дни, 16 и 17 септември 2022.

В последните дни на месеца се очаква нов геомагнитен прилив на слънчева енергия, насочена към земята.

Моля имайте в предвид, че не всички прогнози могат да бъдат точни, защото скоростта и посоката на слънчевият вятър непрекъснато се променят.

Често под въздействието на магнитни бури попадат хора с хронични заболявания на дихателната система, сърдечно-съдовата или опорно-двигателната. Малките деца и възрастните хора са най-чувствителни към слънчевите изригвания. Най-устойчиви на негативните последици от геомагнитните бури са младите хора, които са не само в добра физическа, но и психическа форма.

Нашата нервна система е много чувствителна към промените в магнитните колебания. Ето защо, е полезно да укрепвате имунната система, не забравяйте за физическите упражнения (ако организмът ви го позволява), правилното хранене, умерения труд, почивката и разбира се – заземяването.

Как да се подготвите за магнитна буря?

В дните на магнитни смущения е препоръчително да приемате по-малки количества храна. Наблегнете повече на плодовете и зеленчуците, богати на витамини и минерали.

Ограничете количеството кафе, което пиете, а още по-добре го заменете със зелен чай, плодов чай, чай от хибискус, зеленчукови и плодови сокове или минерална вода.

Осигурете си релаксация, сутринта вземете душ, а вечерта ароматна вана.

Но, ако се чувствате доста зле, по-добре е да се консултирате с лекуващият ви лекар.

Не се опитвайте да планирате важни бизнес срещи. Би било много по-разумно да отложите важните преговори, командировки, ремонтни дейности, когато магнитсферата се успокои. С няколко думи – не се претоварвайте, нито физически, нито психически.

Степен на магнитните смущения, според Кр-индекса:

Ниво на

Кр-индекса

Състояние на магнитосферата Влияние върху човешкият организъм
Кр < 2 Спокойно магнитно поле Практически няма магнитни бури.
Кр = 2,3 Слабо смущение на магнитно поле, буря със слаба сила Може да не повлияе на благосъстоянието на метеочувствителните хора.
Кр = 4 Смущения на магнитното поле буря със средна степен на сила. Вероятни са леки неразположения.
Кр = 5,6 Класическа магнитна буря На метеочувствителните хора се препоръчва да предприемат превантивни мерки, за да укрепят здравето си.
Кр = 7,8 Силно смущение на магнитното поле, буря с висока сила Обичайно предизвиква главоболие с гадене, с повишаване на кръвното налягане.
Кр = 9 Силно геомагнитно смущение, не се определя като буря, а като мощна атака със слънчева енергия Експертите препоръчват да прекарвате такива дни у дома, да не шофирате кола или да бъдете изключително внимателни на пътя.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе