5 признака на любовно бомбардиране във връзката
Любов и партньорство

5 признака на любовно бомбардиране във връзката

Във връзката си ще сте изправени пред най-различни изпитания и трудности, с които трябва да се справите. Любовта безспорно е сложна емоция и може да бъде малко трудна за разбиране, особено когато връзката ви е нова. Обичайно е да се чувствате развълнувани и завладени от новия си романтичен партньор. Въпреки това, колкото и влюбени да изглеждате, винаги трябва да сте нащрек за признаците на нездравословно поведение. Едно от тези поведения е любовната бомбардировка.

По принцип това е манипулативен подход, който нарцистичните или манипулативните хора използват във връзката, за да контролират или доминират над своите романтични партньори. Той включва обсипване на някого с обич, внимание и подаръци, за да се спечели бързо неговото доверие и възхищение.

Противно на общоприетото схващане, демонстрирането на прекомерна любов не е истински израз на привързаност, а по-скоро тактика.

5 признака на любовно бомбардиране във връзката

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Лили Иванова е стихия! Енергия! Вдъхновение! Вибрация! Любов!

infomax-logo-50-15-HW Топ-3! Коя е най-хубавата Мис България?

Въпреки че в началото може да се чувства ласкателно, с течение на времето любовното бомбардиране може да се превърне във форма на емоционално насилие във връзката.

Това от своя страна може да навреди на вашите емоции, гордост и щастие. В тази статия ще разгледаме значението на любовното бомбардиране и няколко признака за любовно бомбардиране, за които да внимавате. Можете да разпознаете тези предупредителни знаци и да се предпазите от това да станете жертва на това токсично поведение във връзката.

Непрекъснато ви обсипва с комплименти и обич

Любовният бомбардировач не само ще обича да слуша комплиментите ви, но и ще се погрижи да ви бомбардира с обич. Въпреки че комплиментите ще ви накарат да се почувствате добре, той няма да спре до обикновените похвали. Вместо това винаги ще прекалява с крайни изказвания като „Никога не съм срещал някой по-изящен“, „Животът ми беше непълноценен, преди да те срещна“ или „Сърцето ми започна да бие в момента, в който те видях“.

Всички тези комплименти може първоначално да ви се сторят ласкателни, но скоро ще ви накарат да осъзнаете колко празни са тези думи. Бъдете внимателни във връзката, за да не попаднете в такова положение.

във връзката

Постоянно ви прави подаръци

Във връзката, може да ви харесва да си подарявате един на друг скъпи подаръци. Но това не е нещо обичайно. Обикновено изчаквате определени поводи, за да изненадате партньора си с по-значим подарък, като тук не броим по-малките жестове и изненади. Когато обаче партньорът ви прилага любовно бомбардиране към вас, той ще ви купува подарък почти всеки втори ден. Тези подаръци могат да бъдат СПА ден, билети за почивка или скъпи бижута например.

С други думи, той ще се опита да бомбардират чувствата ви с прекалено скъпи подаръци, така че да се обвържете да бъдете с него, дори когато нещата не вървят гладко. Ако усети, че има проблем във връзката, той ще се опита да подобри нещата с подаръци.

Натрапва ви много въпроси

Във връзката ще искате да знаете всичко за партньора си. Но има темпо и правилно време за разкриване на лична информация. Например, двойките обикновено започват с леки въпроси като любими неща, какви харесвания имате или какво не обичате, смущаващи моменти и т.н. След това се обръщат към разказване на своите страхове, несигурност и тайни.

Ако обаче партньорът ви иска да знае всяка подробност за вас точно в тази секунда или постоянно ви подтиква да му разкажете повече за себе си, това е силен знак за любовна бомба и във връзката ви има проблем. Така че, ако се окажете в такава ситуация, ви предлагаме да не се поддавате на натиска му. Не бързайте и му съобщете, че не ви е удобно толкова скоро.

във връзката

Прекалено рано споделя твърде много

Любовната бомбардировка не означава само, че партньорът ви иска да знае всичко за вас веднага. Това означава също, че не знае кога и къде да спре, докато разкрива личната си информация. Накратко, ще се окаже, че слушате неговите травми от детството и друг емоционален багаж, дори когато не желаете това. Освен това, ако покажете, че не се чувствате твърде комфортно, той може да обърне срещу вас неща, за които не желаете да се разкриете или не сте сериозни във връзката.

Той постоянно търси потвърждение

От време на време вие или вашият партньор може да искате малко увереност, която да усещате във връзката. Това е особено вярно, ако някой от вас или отношенията ви изобщо преминават през труден етап. Ако обаче партньорът ви постоянно иска потвърждение, дори в началната фаза на връзката ви, това е знак за любовна бомбардировка.

Това е така, защото такива любовни бомбардировачи такива хора или имат нужда постоянно да се чувстват твърде значими, или са дълбоко несигурни отвътре и затова търсят потвърждение. Така че можете да им правите комплименти, колкото искате, но това никога няма да е достатъчно за тях. Това, от своя страна, след известно време ще ви остави без сили във връзката.

във връзката

Затова пазете се от любовното бомбардиране във връзката, ако усетите признаци на такова. Дайте на партньора ви да разбере, че трябва да забави темпото и ако не се съобрази с вас, може би трябва да преосмислите отношенията си в името на вашето щастие.

5 признака на любовно бомбардиране във връзката

Вижте още:

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе