Лошите сутрешни навици – да ги елиминираме

Лошите сутрешни навици - да ги елиминираме
Добра форма

Лошите сутрешни навици – да ги елиминираме

Всеки нов ден е едно ново начало и е много важно как го започваме. Има някои действия, които прави, отваряйки очи, и вече сме превърнали в навици. Но те не са полезни за предстоящия ден, който да изпълним с енергия и добро настроение.

Ето няколко навика, върху които ще е полезно да се замислите.

Телефонът

Нека телефонът остане настрана за известно време, след като се събудите. Много хубаво ще бъде, ако дори мобилното устройство не прекарва нощта в една стая с вас. Моменталното влизане в социалните мрежи след отваряне на очите няма да ви донесе никаква полза, а само може да ви натовари или пък да ви загуби ценно време за близките или за себе си. И служебните мейли няма да избягат – оставете ги за работното време.

Телевизорът

Ако ще заложите на музикален канал, щракването по дистанционното може да е добра идея. Но веднага след сън да се потопите в новините, които често са негативни, също не е добра рецепта за начало на деня.

Сутрешното бързане

Натискате алармата няколко пъти и ставате в последния момент. Сутрешният тоалет е под пара, нямате време да започнете деня с време за себе си. Изхвърчате от вкъщи десет минути след ставане от леглото, защото ви грози закъснение, дооправяте грима в колата, а в офиса, че не сте съчетали най-добре тоалета си. Не е ли по-добре да станете по-рано и да имате време спокойно да се подготвите за предстоящия ден. Така ще имате лично време за себе си в най-хубавото време на денонощието. Затова утре сутрин, когато чуете алармата, не затваряйте очи, а протегнете тялото в затоплените завивки и дайте сигнал на тялото, че денят започва. Станете от леглото и направете дихателни упражнения и упражнения за разтягане за няколко минути. И тогава започнете рутинната подготовка за деня. Ще видите, че денят ще бъде далеч по-приятен.

Бързото оправяне на леглото

Не бързайте да оправяте леглото си веднага след ставането ви от него. Отметнете завивките встрани и оставете влагата да се изпари от чаршафите. Така ще имате по-малко акари и други неприятни гости в леглото си. Отворете и проветрете стаята – още по-добре!

Душ

Едно отлично начало на деня е със сутрешния душ. Отделете три минути да влезете да се освежите под хладка вода. Още по-добре ще ви се отрази контрастният душ. Тялото има нужда от хидратация и да се отърве от мъртвите клетки. Душът ще подобри кръвооросяването и ще ви ободри.

Закуската

Закуската е най-важното хранене за деня, казват специалистите. Е, не я пропускайте. Не се знае кога и дали ще имате време за качествено хранене през деня. Затова сутрин хапнете, дори да е нещо леко.

Дрехите

Губите ли прекалено много време сутрин, за да изберете какво да облечете? А не е ли по-добре да подготвите тоалета още от предната вечер. Така ще имате повече време да подготвите дрехите си, да ги изгладите, ако се налага. А сутрин ще си спестите минути с чудене пред гардероба. Още по-добра рецепта е да нагласите с какво ще се облечете във всеки един ден от седмицата още през уикенда.

на горе