Рецептата на най-вкусните кюфтета по селски е тук!

Идеи за дома

Рецептата на най-вкусните кюфтета по селски е тук!

Кюфтето – тази класика в жанра, която обичаме под всякакви форми – на скара, пържени, със сос… Да вдигне ръка този, който не обича кюфтета.

Това на пръв поглед толкова обикновено топче кайма си има своите тайни, за да се превърне в истинска експлозия от вкус и удоволствие в устата ни. Една от най-вкусните разновидности на кюфтетата, са тези, приготвени „по селски“. Кюфтетата от детството ми, когато единствения начин баба ми да ме прибере от улицата, беше чиния кюфтета, изпускащи ароматна пара.

И така, нека ви посветим в тайните на най-вкусните кюфтета по селски.

Започваме с първото и много важно – каймата да е хубава и да е на стайна температура, не с кристали лед в нея.

Втората тайна е лук – два вида. Глава кромид лук, но нарязан нито много ситно, нито прекалено едро. На средно! Малко праз – бялото на един стрък.

Трета тайна – яйца. На две и половина кила кайма – три.

Четвърта тайна – хляб. В зависимост от количеството кайма – средата на между 2 и 5 филии. Накиснат предварително и после изцеден хубавичко.

Пета тайна – подправките. Чубрица, черен пипер, сол, магданоз. Магданозът да е фино нарязан.

Шеста тайна – две щедри лъжици кисело мляко, в което се слага сода бикарбонат, на върха на ножа.

И следва голямото месене, след което оставяте каймата в хладилника да си почине. Поне за няколко часа. Една-две чаши вино по-късно оформяте кюфтета, овалваме ги в брашно и пържим в нагорещеното олио с малко свинска мас в него. Лъжица-две.

Добър апетит!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе