Поддържайте красива осанка, младост и здраве с тази поза от йога

Здраве и добра форма

Поддържайте красива осанка, младост и здраве с тази поза от йога

 

 

Поддържането на красива стойка е трудно, но необходимо, тъй като от това зависи не само правилната работа на физическото тяло и неговите системи, но и красотата на човек, неговата младост, особено когато става въпрос за лицето.

И ако стойката ви не е коригирана към по-добро, тогава естествено следите на стареенето се отразяват преди всичко върху лицето – човекът става летаргичен, сънлив, а овалът на лицето започва да “плува” надолу.

Но как да коригирайте осанката си?  Тайната се крие в една асана (поза) от йога, наречена  Pashchima Namaskarasana  или “обратната молитвена поза”. Нека разгледаме по-отблизо това упражнение.

Често изпълняването на тази асана е включено в йога комплекси насочени към коригиране на стойката и това упражнение може би не е съвсем просто, но за сметка на това е много ефективно – редовното му практикуване ви позволява да постигнете:

 

подобряване на храносмилането и стомашно-чревния тракт,

настроението се подобрява,

стойката се изправя

с дълга практика, красотата на силуета се връща, както и младостта на лицето

позата е подходяща за тези, които искат да се отърват от корема

интелектуалната сила се подобрява

концентрацията и работоспособността се повишават поради притока на кислород и изправянето на стойката

 

Като цяло, когато позата се промени към по-добро, работата на всички системи на физическото тяло се подобрява, с всички съпътстващи тази промяна положителни аспекти..

Естествено, асаната има недостатъци – не можете да я направите, ако имате проблеми с ръцете, в този случай първо трябва да се консултирате с йога със специалист и това е от изключителна важност.

 

Как да практикувате „обратната молитвена поза“:

 

 

Можете да правите упражнението в изправено или седнало положение – както ще ви е по-удобно.

И така:

  • сложете ръцете си зад гърба – прилепете дланите една към друга
  • леко се огънете, за да дадете на ръцете си място за “Намасте”
  • бавно сгънете ръцете си зад гърба си в молитвена позиция (в намасте) и ги повдигнете до ниво на слънчевия сплит, но на гърба
  • дишайте свободно, като поддържате тази позиция на ръцете за около 1 минута, можете да започнете с по-малко време

Ако не можете да вдигнете толкова високо сключените си на гърба длани, не се притеснявайте. Много хора не успяват  веднага да сложат ръцете си в молитвено положение зад гърба, но започнете, като съберете дланите си, но дръжте възглавничките на пръстите си допрени. Правете всичко бавно и също така не се напрягайте, ако нещо не се получи – струва си да правите всичко според силата, която можете. Постепенно нещата ще се подобрят и ще започнете да усещате ефектите от практикуването на тази поза. Ключът е в постоянството.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
0 Споделено
Tagged , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap