Как лекуваме със силата на мисълта според Петър Дънов

Как лекуваме със силата на мисълта според Петър Дънов
Психология

Как лекуваме със силата на мисълта според Петър Дънов

Петър Дънов обяснява, че чрез силата на мисълта можем да лекуваме всяко неразположение и болест. Той е оставил много полезни беседи, съвети, молитви, с които е искал да помогне на хората, да се чувстват здрави, щастливи, да се обичат и да живеят в хармония. Можете да използвате вашите мисли, които носят енергията на космоса, преминаваща през пространството и времето, като мощни лечебни средства.

Няма нещо, което мисълта да не може да поправи и излекува.

Болестите се лекуват и с мисъл. Мисълта може да изпъди всяка болест от човешкия организъм. (24, 202)

Мислите съдържат необятна сила и можем да ги използваме за добруването в нашия живот. Ако често си повтаряш, че си здрав, то наистина ще бъдеш здрав. Думите, също както мислите, носят определен заряд и съответната вибрация.

Как лекуваме със силата на мисълта според Петър Дънов

10 оздравителни мисли на Петър Дънов

Петър Дънов за Слънцето и смисъла на слънчевата активност (магнитните бури)

Можем ли да творим осъзнато живота си, ако овладеем силата на мисълта?

Как се лекуваме чрез силата на мислълта?

Мисълта е заредена с енергия, която може да повлияе върху вибрациите на човешкото тяло. Тази енергия оказва влияние, свързва се с клетките на тялото и в зависимост от това дали мислите са положителни или отрицателни, могат да влияят. Мислите и думите могат да ви лекуват или разболеят.

Петър Дънов съветва да не бързаме да викаме лекар, ако се разболеем, а да се опитаме да се концентрираме и със силата на мислълта да кажем: „Ще оздравея“ няколко пъти. Ако трябва десет, сто или хиляда пъти ще повторим тези думи, докато не оздравеем. Вярата и постоянството ще ни помогнат да лекуваме както себе си, така и да помагаме и на приятелите си. Важното е да сме концентрирани и да не се разсейваме по време на оздравителния процес. Колкото по-съсредоточени сте в мисълта, толкова по-лесно ще се излекувате. За човека има магически думи, които трябва да използвате в точния момент и място, за да имат силен ефект.

Когато сте болни, вибрациите се понижават, но чрез молитва или силата на мисълта може да ги повдигнете, да ги превърнете от нисши във висши. Когато вибрациите се повишат, болестта изчезва, вредните вещества намаляват. Когато гледате хубави пейзажи, звездите, красиви картини, може да повишите вибрацията си. Ако се концентрирате върху отделна дума, то мозъкът ви може да се сърже със силата в нея и да промени вибрацията. Положителни думи като щастие, радост, слънце, живот, извор, любов, здраве, благост, които носят високи вибрации, са лечебни за човешкото тяло.

Какво казава Учителя: „Болестите се дължат на две причини: или си взел повече, или си дал повече“. Това означава, че духовната нагласа и вяра са много важни за един добър живот. Здравословно е да вземаш толкова, колкото трябва и да даваш толкова, колкото е необходимо, за да има един хармоничен баланс в това.

Как лекуваме със силата на мисълта според Петър Дънов
Снимка: https://petardanov.com/

Когато имате положителни мисли, жизнените сили идват към вас, силата на мисълта ви помага да растете, а когато имате отрицателни мисли, вие се отдалечавате от жизнената сила.

Петър Дънов казва, че силата на човека се съдържа в неговата мисъл. Мислите могат да хранят хората така, както хляба. И ако имате нездравословни мисли, с каквато и храна физически да се храните, пак ще залинеете.

Според Учителя: „Една добра мисъл произвежда по-големи резултати от лекарствата и инжекциите на лекарите. Отправете съзнателно и с любов една добра мисъл към някого и вижте какъв резултат ще даде. Мисъл, приложена правилно и на място, всякога лекува.“ (38, 79)

Петър Дънов обяснява, че ако обичаме Бога, ние ще ценим своето тяло, защото е свещено. Ще обичаме себе си, защото от Бог сме произлезли и ще се грижим за себе си.

Според Учителя, здравословният живот се дължи на дълбоко, правилно дишане, хранене, пиене на достатъчно вода, мислене и чувстване. Той казва, че ние сами сме лекари на себе си и най-важният лекар е вътре в нас.

За всеки, който се съмнява и няма вяра, Учителя пише в своята „Книга на живите, раждане, подмладяване, прераждане, карма“: „Болен си. Никой не може да ти помогне. И най-способните лекари не могат да ти помогнат. Тогава ще си кажеш: „Има нещо по-силно от лекарите, аз ще живея, имам още работа, която трябва да се свърши. Искам да живея!“ И ще живееш.“

Как лекуваме със силата на мисълта според Петър ДъновИдеи за двора: свързване на вътрешните и външните пространства

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе