Как домашният ви любимец ви поддържа млади
Домашни любимци

Как домашният любимец ви поддържа млади

Домашните любимци навлизат в живота на хората с цел да разнообразят тяхното ежедневие, да донесат любов в дома ви и не на последно място да носят забавление. Невинаги се получава, но определено има моменти, които ще помните цял живот. Според учените голяма част от по-възрастните хора, които си вземат домашен любимец, добиват още по-голямо желание за живот и стават по-активни, когато са в неговата компания. Така че освен всичко друго, те имат способност да даряват нов живот на любимите си хора. Ето как става това:

Поддържат собствениците си физически активни. Има очевидните начини домашният любимец да помогне на здравето на възрастен човек. Например извеждането на куче на 30-минутна разходка подобрява притока на кръв, здравето на сърцето и мозъчната функция. Изследванията показват, че собствениците на кучета правят повече упражнения.

Намаляват стреса. Отношенията между човека и животните са обект на множество изследвания през годините. Редица от тях са доказали колко голяма е връзката между това да имаш домашен любимец и да останеш здрав с напредването на възрастта. Причината е, че животинките действат успокояващо на нервната система и помагат за намаляване на стреса.

Домашните любимци помагат на сърцето. Американската сърдечна асоциация казва, че наличието на домашен любимец на всяка възраст може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания чрез понижаване на кръвното налягане и нивата на холестерола и подобряване на реакциите на организма към стреса. Освен това има проучване, проведено в университет в Минесота, което показва, че има по-голяма вероятност да удължим живота си с една година, когато страдаме от сърдечни проблеми като инфаркт, ако имаме котка у дома.

Животните подобряват настроението ви. Няма как да не се забавлявате, ако имате домашен любимец. Дори обикновени неща от съвместното ви ежедневие могат да бъдат много весели и да ви носят по-голяма наслада от живота. Кучетата и котките имат способност да правят изключително забавни и глуповати неща, които ще ви накарат да се смеете с глас.

Tagged ,
на горе