Как да се храним, за да остареем красиво

Как да се храним за да остареем красиво
Добра форма

Как да се храним, за да остареем красиво

Правилното хранене е много по-ефективно, отколкото всички козметични процедури против стареене, припомнят учените.

Нека храната бъде единственото ви лекарство

Тази мисъл за Хипократ, древногръцкият лекар и философ, считан за баща на медицината, трябва да се превърне в мисълта на живота ви. И така, нека видим как да се храним, за да остареем красиво.

Плодове и зеленчуци

Те са богати на витамини и микроелементи и предотвратяват различни инфекции, към които ставаме в се по-уязвими с напредването на възрастта.

Въз основа на текущите изследвания плодовете и зеленчуците трябва да се консумират до пет пъти на ден – 300 g плодове и от 400 до 500 g зеленчуци.

За да задоволите ежедневните си нужди от витамини, хапвайте плод преди (или след) всяко хранене. Можете също така да ядете плодове само веднъж на ден, например за закуска или вечеря. Някои диетолози пък препоръчват да се ядат плодове преди 15:00, за да се избегне производството на твърде много киселина през нощта.

Кисело мляко за красота и здраве

С консумацията на кисело мляко се възстановява бактериалната флора в стомашно-чревния тракт, както и се подсилва имунната система.

Второто важно свойство на киселото мляко е да осигурява голямо количество калций в организма и са предотвратява развитието на остеопороза и други костни заболявания, които се появяват с напредване на възрастта.

Ръжен хляб, вода и чаша червено вино

Пълнозърнестият хляб е богат на фибри, които от своя страна играят важна роля в процеса на контрол на стареенето и ни помагат да остареем красиво. Подсилен с ленени семена, той ще достави и основните омега-3 за тялото.

Вода

Водата е изключително важно вещество и когато сме дехидратирани, се чувстваме зле.

Стареенето на клетките е свързано с нарастваща загуба на вода. Имайте предвид, че колкото повече остаряваме, толкова по-малка е жаждата ни. Затова трябва да не забравяте да пиете течности през деня повече течности, дори и да не изпитвате нужда.

Чаша червено вино

Чаша червено вино също няма да навреди, а по-скоро обратното, защото съдържащите се във виното полифеноли забавят процеса на стареене. Така поне сочат най-новите научни изследвания.

И разбира се, шоколад

Шоколадът е богат на антиоксиданти. Какаото е може би най-богатият източник на защитни флавоноиди. Освен това, шоколадът подобрява настроението и ни прави щастливи.

Не забравяйте за тези съвети и тогава естественият процес на остаряване няма да е свързан с негативни емоции, а ще носи само красота, щастие и удоволствие!

Tagged , , ,
на горе