Как да се справите с домакинските проблеми сами

Как да се справите с домакинските проблеми сами
Идеи за дома

Как да се справите с домакинските проблеми сами

Всеки от нас се е сблъсквал с неволите на битовите проблеми. Един дом винаги трябва да се поддържа и да се грижите за него, но колкото и да го правите, никога не сте застраховани от аварии, течове и още какви ли не проблеми, които могат да вгорчат деня ви. Колкото и тежко да бъде, още по-неприятно е дългото търсене на човек, който може да оправи проблема, затова най- хубавото нещо е, когато вие самите имате познанията и уменията да се справите с трудностите. Как и какви обаче са най- големите проблеми и начините за тяхното решение?

Течаща тоалетна чиния. Това е един от най-честите проблеми, които можете да имате във вашето домакинство. Той може да се случи при всеки, а е много важно бързо да го решите, за да си спестите много неудобства. Спрете подаването на вода, като завъртите спирателния кран до тоалетната. Изпразнете по-голямата част от резервоара. Проверете веригата, за да се уверите, че е достатъчно дълга, за да остави клапата да се затвори напълно, но не достатъчно, за да се хване под нея. Ако веригата е с достатъчна дължина, отстранете клапата, като внимателно я свалите от пантите. Купете нова и я сменете, след което отново пуснете водата, за да проверите дали проблемът е решен.

Дупка в гипсокартона. Това е сравнително лесен проблем, който може да се отстрани доста бързо. Шлайфайте областта около дупката с фина шкурка. Нанесете слой шпакловъчна паста с острие, което се държи под ъгъл от 45 градуса към стената, плъзгайки се отгоре надолу и отляво надясно, докато областта стане гладка и равномерна. Оставете го да изсъхне напълно за два до три часа. Не забравяйте да грундирате областта, преди да я боядисате с боя.

Смяна на ключалката. Независимо дали скоро сте се преместили в ново жилище или е дошло време за ремонт и подмяна на ключалката, този процес също е сравнително лесен. За начало извадете винтовете, които държат бравата и я издърпайте. Отстранете винтовете по ръба на вратата, тук ще намерите заключващия механизъм. Извадете го и пробвайте дали новата ключалка влиза, без да се опира по ръбовете на бравата. Поставете новия механизъм и затегнете винтовете.

на горе