Как да определите каква заплата реално трябва да искате

Как да определите каква заплата реално трябва да искате
Интересно

Как да определите каква заплата реално трябва да искате

В професионалния ни живот всеки се стреми да изкарва повече пари, за да си осигури по-добър живот. Търсенето на работа минава през дълбоки размисли как трябва да подходите и дали да потърсите тази, за която сте мечтали или нещо, което да ви осигури по-високо възнаграждение. Обикновено парите надделяват, но не винаги хората, които вземат това решение, са наистина щастливи. Когато стигнете до преговори за дадена работа, вие трябва да имате ясна представа каква заплата трябва да поискате от бъдещия си работодател. Не трябва да бъдете прекалено самоуверени, но и не трябва да подценявате себе си и усилията, които ще изисква работата.

Обърнете се към ръководствата за заплати. Първата ви спирка трябва да бъде консултация с актуално ръководство за заплата. Особено в чужбина това е честа практика, така че ако ви предстои работа зад границата, насочете се натам. Може да намерите такива справочници за заплати за повечето професии и дори някои от фирмите, за които може да кандидатствате. Тези ръководства са внимателно проектирани и актуализирани ежегодно, за да ви дадат представа за типичните заплати за вашата роля, специфични за местоположението и индустрията. Ако не намерите подобни справочници, разровете се в интернет как вървят заплатите за желаната позиция и ще добиете поне бегла представа за тенденциите.

Говорете с консултант по подбор на персонал. Специалист по подбор на персонал, който се фокусира върху вашата област на опит, ще има задълбочени познания за заплатите във вашия бранш. Тъй като тяхната работа е да говорят ежедневно, както с работодатели, така и с кандидати, те ще могат да предоставят точен барометър на това, което можете да се надявате да спечелите въз основа на вашите умения, опит и квалификация.

Попитайте ваши приятели. Разпитайте някой ваш близък, който е в подобна роля, когото също познавате достатъчно добре, за да попитате за настоящите тенденции за възнаграждения. Може да намерите много съвети, а усилието, което се изисква от вас е само телефонно обаждане, приятелски чат или съобщение в някоя социална мрежа. Можете също така да сравнявате подобни роли и заплати, като преглеждате рекламите в сайтовете за работа.

Бонусите понякога също могат да се окажат предимство. Да, парите са жизненоважни, но ваучери за храни и напитки, стоматологични грижи, уелнес програми или ключовете за служебен автомобил могат да допринесат значително за стойността на общото ви възнаграждение.

на горе