Как да контурирате правилно носа си
Здраве и красота

Как да контурирате правилно носа си

Контурирането на носа е удобен малък трик за грим, който може да ви помогне да създадете перфектната му форма. Като използвате скулптурираща пудра или фон дьо тен или коректор с 1-2 нюанса по-тъмен от тена на кожата ви, можете да симулирате сенки, които могат да ви помогнат да имитирате формата на оформен нос. Контурирането му обикновено е част от визията на цялото лице и трябва да се направи, след като сте сложили основата си, но преди да нагласите грима си.

 

Как да контурирате правилно носа си

Направете го да изглежда по-тънък

носа
Как да контурирате правилно носа си снимка: pinterest

Начертайте две линии отстрани на носа си. Направете това върху основата си. Използвайте ъглова четка за сенки, за да начертаете контурните линии. Те трябва да започват от костта на веждите и да стигат чак до ноздрите.Уверете се, че линиите са леки в началото – по-лесно е да създадете продукт, отколкото да го премахнете.
Ако се притеснявате за разположението, започнете с проследяване на линията надолу от точно под вътрешния ъгъл на веждите. Започнете право надолу по дължината на носа си от всяка страна и завършвайте всяка линия във вътрешния ръб на ноздрите.

Опитайте се да заоблите линиите точно в края му за естествен вид.

Има няколко различни продукта, които можете да използвате, за да контурирате носа си. По-тъмен фон дьо тен или коректор, матов бронзант, скулптурираща пудра или нюанс от палитра за контуриране ще ви свършат добра работа. Просто се уверете, че цветът е само 1-2 нюанса по-тъмен от естествения ви тон на кожата и че съответства на вашите естествени топли или студени нюанси. Кремообразните продукти могат да се използват и за контуриране, но пудрата е по-лесна за работа, особено за начинаещи.

Смесете всички груби линии.

След като нарисувате първоначалните си линии, смесете ги, докато не останете само с фини сенки. Не искате продуктът да изглежда твърде очевидно.
Използвайте пухкава четка за блендер или гъба за грим, за да смесите както контура, така и хайлайтъра.
Внимавайте да не смесите линиите заедно – искате те да изглеждат фини, но отчетливи. Така ще получите носа, за който си мечтаете.

Потъмнете върха му

носа
Как да контурирате правилно носа си снимка: pinterest

Прилагането на по-тъмни нюанси може да накара определени черти да изчезнат. За да изглежда носа ви по-къс, нанесете малко матов бронзант или сенки за очи на върха му, върху извивката между ноздрите.
Уверете се, че използвате матов бронзант или сенки за очи, за да направите това, не искате върхът му да блести!
Разбъркайте добре пудрата с помощта на мека четка или гъба.

Нанесете хайлайтър.

носа
Как да контурирате правилно носа си снимка: pinterest

Нанесете хайлайтър върху моста на носа, като спрете около половината. Нанасянето на хайлайтър само наполовина ще създаде илюзията за по-къс вид.

Направете го по-изправен

Нанесете вашия продукт за контур. С малка ъглова четка, започвайки от веждите, начертайте две прави линии отстрани на носа си, като използвате пудра с 1-2 нюанса по-тъмна от тена на кожата ви. Свържете тези линии в долната част, под ъгъл, между ноздрите си. Трябва да изглежда като стрелка надолу.

Смесете грубите линии.

С помощта на пухкава четка за сенки смесете добре сенчестите линии, като се концентрирате върху външната страна на линиите. Така носа ви ще изглежда една идея по-изправен.

Подчертайте високите му точки

С помощта на пудра за подчертаване или озаряващ коректор начертайте много фина линия между центъра на веждите и надолу по моста на носа. Смесете. След това намажете страните му, близо до ноздрите, с коректора и разбъркайте.

Направете го да изглежда по-дълъг

носа
Как да контурирате правилно носа си снимка: pinterest

Започнете контурирането от веждата. За да го направите по-дълъг, трябва да започнете да засенчвате контурните линии от извивката на веждата, след което да работите надолу до върха. С помощта на ъглова четка следвайте извивката на веждата до върха на носа си, след което продължете в права линия до края. Повторете от другата страна.
Линията на веждите трябва да започва точно под веждите.
Винаги работете отгоре надолу, тъй като искате линията да е най-тъмна при веждите.

Направете линията на хайлайтъра по-дълга.

За да изглежда носа ви по-дълъг, трябва да нанесете хайлайтър по целия мост на носа, точно до върха. Но най-важното е, че трябва да разширите хайлайтъра нагоре между веждите си, докато стане успореден на най-високата точка (обикновено арката) на веждите ви.

 

Tagged ,
на горе