как да използвате правилно памперсите
Добра форма Идеи за дома

Как да използвате правилно памперсите

За младите родители отначало може да се окаже малко трудно да се справят с бебето. Те купуват памперси, но много често ги използват неправилно. Вероятно си мислите, че всеки може да сложи пелена, но има някои допълнителни аспекти, които следва да се вземат предвид, за да не се нарани нежната кожа на бебето.

Кога и за колко време трябва да се използват памперси?

Има определени хигиенни стандарти. Ако те не спазват, обривът на бебето от памперсите е неизбежен, а той причинява дискомфорт и понякога болка.

Памперсите следва да се сменят веднага, след като бебето ги е напълнило

Грижата за здравето на новороденото е най-важната задача на младите родители. През първите месеци от живота той по никакъв начин не може да съобщи за своя дискомфорт, така че е важно да му обърнете максимално внимание. В противен случай последиците от неправилното използване на пелената бързо ще се проявят. Неслучайно опитните майки предпочитат да ползват памперси само през нощта или когато детето е на разходка, а през останалото време държат бебето в памучни пелени.

Възпаление на кожата

Нередовната смяна на памперса причинява болка на бебето, а за родителите се превръща в истински кошмар, защото новороденото не спира да плаче. Затова не забравяйте да използвате пудра или специален бебешки крем против подсичане. Той е много нежен към кожата, но има рискове, особено, ако се заложи на продукти на случаен производител.
За какво става дума? Алергични реакции към отделни компоненти, например. Без значение как производителите се опитват да постигнат най-добро качество и внимават в подбора на състава на пелените, непоносимост към някои компоненти не е изключена. Затова се препоръчва да се ползват пелени само от реномирани марки.

Не бива да неглижирате този съвет, защото последиците ще са доста неприятни. Не само ще прекарате повече от една безсънна нощ, но и ще трябва редовно да посещавате лекаря. Именно по тази причина изборът на стоки за деца се счита за една от най-сериозните задачи за всеки човек.

Tagged , ,
на горе