Как да изградим доверие във връзката
Любов и партньорство

Как да изградим доверие във връзката

Доверие е в основата на всяка смислена връзка или приятелство. Децата се раждат, разчитайки и вярвайки на своите грижещи се за тях, за да ги пазят в безопасност и да им помагат да растат.

То позволява на един човек да има вярата, вярата и увереността в способността на друг човек да бъде надежден и надежден. Някои хора имат проблеми с него, независимо дали това е от преживяване в детството или минало приятелство или връзка.Доверието е ключът към здрава връзка, по-силни връзки и повече сигурност.

Сигурността ви позволява да се чувствате сигурни в една връзка. Когато вярвате в партньора си създавате здрави граници. Когато се чувствате сигурни и позитивни, тогава заедно изграждате здрава и силна основа.

Как да изградим доверие във връзката

Отношения на доверие: Как да бъдете родителят, с когото децата ви искат да говорят?

Доверието е в основата на здравата връзка. Изгубите ли го – и любовта няма да ви спаси

infomax-logo-50-15-HW Дъщерята на Гала: Не, не съм бременна, а…

Как да изградим доверие във връзката

Имайте отворена комуникация

доверие
Как да изградим доверие във връзката

Когато тренирате да общувате с партньора си, ставате по-отворени. Ако ви е по-удобно да сте отворени, можете да станете по-уязвими, да спрете да мислите прекалено много и да ограничите негодуванието във връзката. Доверие може да се изгради, когато вашият партньор знае, че сте готови открито да споделяте интимни подробности.

Не правете предположения

Предположенията създават фалшиви разкази. Когато създадете фалшив разказ, се чувствате отстранени от връзката ви. Ако отхвърлите чувствата на партньора си и поставите собствените си мисли върху ситуацията чрез предположение, вие пропускате възможност да изградите по-дълбока връзка. Дайте време на партньора си да обясни; след това създайте края на историята заедно. Така ще изградите доверие.

Не приемайте връзката си за даденост

Когато приемате връзката си за даденост, вие показвате на партньора си, че няма значение. Може да поставите приятелите пред партньора си, когато мислите, че партньорът ви винаги ще бъде там. Фокусирането върху партньора ви, забелязването на мили жестове и дори казването на благодарност може да помогне за изграждането на доверие.

Намалявайте конфликтите

доверие
Как да изградим доверие във връзката

Доверието също ви позволява да управлявате конфликта. Когато имате доверие на партньора си, вие сте по-склонни да пренебрегнете проблемите или да се ангажирате с намирането на решения на проблеми, защото се чувствате съюзници в области, които означават най-много за вас.

Дори ако вашият партньор направи нещо разочароващо, вие сте по-склонни да се възползвате от съмнението му и да видите доброто в него, ако му се доверите.

Увеличавайте близостта

доверие
Как да изградим доверие във връзката

Установяването на доверие създава силна връзка и основа за надграждане. Знаейки, че можете да се доверите на партньора си, насърчава по-голяма близост и безопасност. Когато имате доверие един на друг, вие се чувствате сигурни, знаейки, че партньорът ви пази гърба и можете да разчитате на него за комфорт, грижа и подкрепа.

Покажете ангажираност

И двете страни, особено предаденият, може да се съмняват в ангажимента си към връзката и да се чудят дали връзката все още е правилна за тях или дори може да бъде спасена.

Актове на съпричастност – споделяне на болка, разочарование и гняв; показване на разкаяние и съжаление; и оставянето на място за признаване и утвърждаване на наранени чувства – може да бъде изцеление и за двете страни.

Изграждането на това, определянето на това, което и двете страни изискват от връзката, може да помогне на партньорите да разберат, че продължаването на връзката идва с ясни очаквания, които всеки човек, придвижвайки се напред, се е съгласил да изпълни. Така се изгражда доверие.

Запознайте се с подробностите

доверие
Как да изградим доверие във връзката

Дори в привидно ясни случаи на предателство винаги има две страни. Нарушилият партньор трябва да бъде откровен и честен с информацията, в допълнение към даването на ясни отговори на всички въпроси от своя партньор.

Това ще даде на предадената страна по-широко разбиране на ситуацията. Какво се случи, кога и къде? Какви чувства или проблеми може да са допринесли за тази ситуация? Какви бяха смекчаващите вината обстоятелства? С отговарянето и на тези въпроси сте една стъпка по-близо към изграждането на доверие.

Tagged , , ,
на горе