Как да изглеждате красиви и без грим
Здраве и красота

Как да изглеждате красиви и без грим

Всяка дама иска да изглежда добре, но губенето на много време при гримирането и постоянните притеснения дали нещо не се е разтекло или размазало, определено са досадни неща. Стилистите обаче имат решение. Да видим как да изглеждате добре, без да губите по-голямата част от времето си сутрин пред огледалото.

На първо място, струва си да си припомним за здравословния начин на живот, защото е известно, че красотата на човек пряко зависи от здравето му. Ако се отнасяте добре с тялото си, не го претоварвате и се грижите за него, то то ще ви отговори с прекрасен външен вид.

Лоши навици

Пушенето и алкохолът не са донесли полза на никого. Цигарите също. Те имат лошо влияние върху цвета на кожата, правят я мътна и сива, като пушенето рефлектира и върху устната кухина – жълтите зъби и неприятният дъх са вечните спътници на всеки пушач.

От своя страна пиенето е много по-вредно от всички нездравословни храни, взети заедно и вреди изключително на женското тяло – фигурата се загрозява с гънки мазнини, кожата става отпусната и вяла. Този ефект се натрупва с течение на времето, при това с бързо темпо.

Храна

Строгите диети, които ограничават приема на хранителни вещества и, следователно, изтощават организма, са вредни. Не трябва да разчитате за красотата си и на „бързата храна“, съдържаща невероятно количество канцерогени, на сладкото, тестените изделия и други подобни. Нуждаете се от правилно хранене, а именно зеленчуци, плодове, постно месо и риба – най-вече това трябва да присъства в менюто, защото витамините са най-добрите приятели на здравето и красотата. Не забравяйте за необходимото количество вода на ден (не трябва да прекалявате и с нея обаче, защото това може да доведе до подуване). Трябва и да се храните в умерени количества.

Ежедневен режим

Обърнете внимание на ежедневието си – спете около 8 часа на ден, за да не се сдобиете с жълти торбички под очите и подути клепачи. Нищо не придава по-уморен и болезнен поглед от това.

Физическа дейност

Няколко часа ходене на чист въздух (за предпочитане в гората или на открито) ще напълнят тялото с кислород, което означава прилив на нова сила. Отначало ще се появи известна умора, особено, ако не сте правили такова нещо отдавна, но с течение на времето тялото ще свикне да ходи и разходките няма да са така уморителни. През лятото чистият въздух ще ви добави към лицето ви лек, съблазнителен загар, а през зимата ще направи бузите ви румени и свежи.

А при здрава и красива кожа, бистър поглед и приятен тен, изобщо няма да се нуждаете от грим или поне не от тежък и запушващ порите – достатъчно е само леко да подчертаете красотата си и ще сте перфектни.

Tagged ,
на горе