Какво не трябва да забравя една бизнес дама, ако иска да успее в мъжкия свят

Какво не трябва да забравя една бизнес дама, ако иска да успее в мъжкия свят
Интересно

Какво не трябва да забравя една бизнес дама, ако иска да успее в мъжкия свят

Равнопоставени ли са мъжете и жените в бизнеса? По общо мнение, не. Все още бизнесът се счита за „мъжка работа“, а на участието на представителките на нежния пол в него много често се гледа с пренебрежение.

За предприемчивите дами, съществуват някои основни пречки по пътя към успеха, които тук ще се опитаме да обобщим. Какво не трябва да забравя всяка амбициозна бизнес дама:

Пригответе се за двойно повече усилия

Една жена трябва да направи двойно повече усилия за да постигне същия резултат, на какъвто мъжът бизнесмен се радва, без да се напряга много-много. Общоприетото мнение е, че жените „не стават“ за бизнес, а изключения съществуват само колкото да потвърдят правилото.

Една бизнес дама не бива да показва емоции

Ако жените в бизнеса си позволят да изразят емоции, това се счита за неприемливо, но за мъж бизнесмен се приема като естествена реакция.

Ако някоя бизнес дама прояви по-силни емоции по време на бизнес среща, тогава мъжете снизходително се споглеждат: „Какво друго може да се очаква от една жена? „. Но ако мъж изпадне в подобна ситуация това не се приема за истерия, а за нормална реакция, вследствие от пренапрежението, например стрес,  проблеми у дома, умора.

Техническите въпроси са запазена територия за мъжете

Мъжете не вярват, че има жени, които са на същото ниво като тях, когато става дума за технически въпроси. В това няма кой знае каква логика, но, за съжаление, така стоят нещата. Така че, дами, не ви остава нищо друго освен на продължавате да се доказвате. Кой знае, някой ден може и тези предразсъдъци да отпаднат.

Бъдете убедително по-компетентна от колегите си мъже

Една жена никога няма да се издигне в йерархията, дори и да притежава необходимите качества, ако за същата позиция има подходящ кандидат мъж. За да й се гласува доверие, тя трябва да се докаже като много по-компетентна и по-подготвена от своите колеги мъже, конкуренти за дадения пост.

на горе