Какво лекува зеленият чай и как да го приготвяме, за да има резултат

Какво лекува зеленият чай
Добра форма

Какво лекува зеленият чай и как да го приготвяме, за да има резултат

Зелен чай – какво трябва да знаем за него? По произход не се различава особено от останалите си събратя. Спада обаче към групата на висококачествените антиоксиданти. Наричат го още „царят на чайовете“. Изключително полезен е за хората, които страдат от храносмилателни проблеми. Според редица проучвания, зеленият чай успокоява стомаха и подобрява храносмилането. И не само това. Но нека да започнем подред.

Откъде произхожда и какви са ползите за здравето от зеления чай?

Зеленият чай е с азиатски произход. Добива се от малко дърво със зелени листа, което се нарича „Китайска камелия” (Camelia sinensis ). От близо пет хиляди години, този чай се смята за напитка, която носи здраве и радост на човечеството.

Зеленият чай е ефективно средство срещу депресия и главоболие

Китайците са първите, които са открили и опитали зеления чай. Дълги години те са го използвали като средство за лечение на различни видове заболявания. Той може да бъде много полезен за човешкото тяло, но има една особеност – следва да се употребява правилно и в умерени дози. Изключително ефективно средство е срещу депресия и главоболие. Така че, следващия път, когато се почувствате напрегнати или ви боли глава, просто си запарете едно пакетче зелен чай! Залейте го с чаша вряла вода, похлупете за три минути и след това може да подсладите с мед или захар и да вкусите от свежата напитка.

Забавя стареенето, лекува сърцето

Според изследванията на учените, зеленият чай притежава способност да забавя стареенето и същевременно помага при лечението на някои сърдечно-съдови проблеми. Напитката дори се води като една от най-често консумираните по цял свят, разбира се, след водата.

Пийте зелен чай и ще бъдете здрави и млади!

Една от най-добрите диети, която ефикасно намалява наднорменото тегло е диетата със зелен чай и мляко. Комбинацията между двете спомага за добрия контрол върху храносмилателния процес и регулиране на теглото. Затова и в последните години, потреблението на зелен чай се е увеличило значително в много държави по целият свят. Това още веднъж доказва огромното му значение за човешкото здраве.

Tagged , ,
на горе