Интимност по време на бременност – да или не?

Интимност по време на бременност – да или не?
Добра форма Любов и партньорство

Интимност по време на бременност – да или не?

Интимността по време на бременност – позволена ли е или не? По-скоро да, но при определени условия.

Този въпрос притеснява всяка бременна жена, а и, разбира се, нейния партньор. Дали са безопасни горещите любовни ласки, могат ли да навредят на бременността и на малкото бебе в корема на мама? Най-добре това да каже вашия акушер-гинеколог.

Но поглеждайки към една нормална и добре развиваща се бременност, то любовният акт е напълно безопасен и дори препоръчителен в определени етапи от времето, в което носите вашето дете.

Често притеснение от страна на бъдещите майки е свързано с интимността в първи триместър на бременността. И по-точно дали пенетрацията от страна на партньора може да попречи за нарушение на имплантацията на зародиша. Отговорът на специалистите е, че ако има някакво друго нарушение в този процес, то интимните отношения могат да задълбочат проблема. Но ако всичко е наред, половият акт не би бил основание за нарушение на имплантацията. Още повече за бременността се разбира седмици, след като тя вече е факт. А в този период обикновено една двойка не спира да разгорещява нощите си в спалнята.

Друга причина бременната жена да отказва ласките на своя любим в начална бременност е честото й неразположение. В първите месеци честитете позиви за повръщане, болки в главата, гаденето, умората са притеснения, които определено не настройват една жена да се отдаде на любовна игра.

Затова специалистите съветват, че по време на бременност, когато няма конкретни забрани от страна на лекаря, любов се прави само по желание на жената. Ако тя е в кондиция и има желание, дрехите може да се свалят. Има ли притеснения тя, по-добре актът да се отложи.

След петия месец на бременността жената се чувства все по-добре в промененото си тяло. Това вече е период, в който тя има по-често желание да зарадва партньора си.

Любовният акт е особено препоръчителен в последните седмици на бременността – след 37-а гестационна седмица, когато вече се очаква раждането. Семенната течност в този период също благоприятства бъдещето раждане, защото размеква тъканите на шийката на матката.

Интимността е забранена, когато: е налично вагинално кървене, има изтичане на амниотична течност, шийката на матката започва да се разширява преждевременно, плацентата частично или напълно покрива отвора на шийката на матката (плацента превия), имали сте предишно преждевременно раждане.

И все пак, попитайте вашия акушер-гинеколог дали препоръчва интимността по време на вашата бременност. Позволено ли ви е – действайте. Но имайте предвид, че това не е моментът за експерименти.

на горе