Тайните за обновяване на дома, които бихте искали вашият интериорен дизайнер да ви каже

Тайните за обновяване на дома, които бихте искали вашият интериорен дизайнер да ви каже
Идеи за дома

Тайните за обновяване на дома, които бихте искали вашият интериорен дизайнер да ви каже

Някои хора предпочитат сами да обзавеждат жилището си така, както им харесва, докато други се доверяват изцяло на интериорен дизайнер. При обновяването на дома, особено актуална е поговорката „дяволът е в детайлите“. Обръщането на внимание на дребните детайли на декорирането е тайната за проектиране на места, които са едновременно балансирани и естетически приятни. Някои от тези техники са толкова различни, че изглежда нелогично да се използват. Въпреки това, те могат значително да променят външния вид на всяка стая като цяло.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето и някои съвети за обновяване на дома, които може да получите от вашия интериорен дизайнер:

Използвайте различни дизайни

Не е нужно да се придържате към един дизайн в пространството, можете лесно да комбинирате два или три сходни. Обърнете внимание на мащаба на модела. По-малките принтове изглеждат най-добре върху малки повърхности като възглавници, или вторични компоненти – като килим за под. Големите, смели дизайни обикновено изглеждат най-добре на определени места в помещението, които имат бяло пространство около тях. Например, ако сте си харесали голям диван със отличаваща се дамаска, трябва да го поставите до светла и изчистена стена. В противен случай ще стане прекалено шарено и стаята ще изглежда твърде кичозна и претрупана.

Въведете зеленина с растения

Стайните растения придават дълбочина и характер на всяка стая, независимо дали се опитвате да направите изявление или просто искате да запълните маса или ъгъл, който е празен. Растенията могат да придадат така необходимия цвят на някои зони или нотка свежест на пространство, декорирано в индустриален дизайн. В зависимост от стила, който искате да постигнете, можете да поставите растения в терариуми, буркани, чаши или глинени саксии.

Заложете на произведения на изкуството

Наличието на няколко произведения на изкуството върху вашия апартамент или къща гарантира, че дизайнът на вашия дом е хармоничен. Понякога една голяма картина може да бъде твърде много за стая. Изберете колекция от компактни произведения на изкуството, които могат да бъдат групирани заедно. Вместо да окачвате картини над средата на дивана, ако изглеждат твърде малки, закачете ги от двете страни. Ще се изненадате колко ефектно изглежда тази проста техника за декориране на дома. Това е трик, който всеки опитен интериорен дизайнер може да ви разкрие.

Използвайте повече от един и същи елемент

Подредете предмети за домашен декор, които имат подобен естетически вид. Група от малки предмети е по-естетически приятна от единичен по-голям обект. Това важи за почти всички предмети за домашен декор, включително висулки, цветя, възглавници и произведения на изкуството. Компонентите трябва само да имат подобен визуален вид, като не е задължително да съвпадат точно и да са напълно еднакви. Можете да поставите възглавници в различни шарки, но общото между тях да е, че всички са жълти например. Също така може да заложите на групи глинени саксии с различни размери , в които да засадите различни цветя. Важното е да си пасват една с друга.

При обзавеждането на дома ви, винаги трябва да се водите от това, което ви харесва на вас, защото именно това е вашето специално място. Хубаво е обаче да се вслушате в съветите и на вашия интериорен дизайнер и заедно да изберете комбинацията, която най-много ви подхожда.

Фън шуй техники, за да привлечете любовта и богатството в дома си

Три креативни идеи по джоба ви как да освежите дома си

6 бързи съвета, за да придадете свежест на дома си това лято

Четири начина да увеличите позитивната енергия в дома си

8-те стайни растения, които носят късмет, пари и семейно щастие

Най-подходящите цветове за декор на дома за въздушните знаци в зодиака

Четири задължителни елемента за елегантна декорация на мястото за хранене в дома ви

Евтини идеи за декор, с които да направите дома си да изглежда луксозен

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе