„Имам ефектен външен вид, но партньорът ми се срамува от моя Инстаграм“

Психология Любов и партньорство

„Имам ефектен външен вид, но партньорът ми се срамува от моя Инстаграм“

 

„Дали той оказва натиск върху мен, или наистина трябва да бъда по-скромна?“  – пита наша читателка, а психологът отговаря.

 

Нашата читателка Елена И. активно използва социалните мрежи и поддържа лична страница в Instagram. Подобно на много красиви момичета, акаунтът й е пълен със снимки, които подчертават ефектния й външен вид. Вярно, младият й мъж не го харесва много …

 „Подозренията се прокраднаха в душата ми в момента, в който за пореден път той не пожела да го отбележа в моята „история”. Веднъж не се хареса в кадъра, друг път не искал шефът му да разбере, че в  града, защото казал, че пътува…Но следващите пъти? Наложи се да го попитам, а се оказа, че на него му е… неудобно от моя профил в Инстаграм.

В същото време казва , че всичко между нас е сериозно . Знам, че има мъже, които изобщо нямат социални мрежи, има и такива, които са „изоставили“ страниците си и абсолютно не им пука кого отбелязват в тях. Моят мъж не е такъв: той е активен потребител, абонирани сме един за друг, но … той не дава да се разбере, че съм негова приятелка.“ – споделя Елена.

„На въпросите ми той отговори, че се срамува от моя Instagram. И че той чувства огромна разлика между това, което съм в социалните мрежи, и това, което съм в реалния живот . Не мисля, че снимките, които са леко подобрени с фоторедакторите, са нещо лошо. Напротив, харесвам се на снимките и искам да споделя с абонатите всичко, което смятам за необходимо в момента, дори и да е много глупаво съдържание. Трябва ли това да се счита за предупредителен знак, че мъжът ме манипулира и ще иска да контролира живота ми още повече в бъдеще? Или наистина правя нещо нередно, като публикувам снимки в Instagram?“

Психологът Юлия Николова отговаря:

Когато той казва, че се срамува от вашия Instagram, той иска да забележите, че нещо не му харесва. Той не иска да ви обиди или засрами – той преувеличава, за да бъде чут .

Когато сте в наистина близки отношения , очевидно е, че в тях е важно да вземете предвид интересите и нуждите един на друг. Вие готова ли сте за това? А искате ли вашите интереси и искания да бъдат взети предвид?

Важно е да разберете, че ако това ви кара да изпитвате агресия, тогава най-вероятно често сте се срамували като дете да контролирате поведението си . И това несъгласие, което тогава сте потискала, сега може да излезе под формата на гняв и протест.

Какво точно не му харесва? Говорете с него откровено и честно и намерете начин да го решите по начин, който е удобен и за двама ви.

Ако често пускате провокативни снимки  , може би искате признание за вашата сексуалност и внимание от другите и затова създавате такова съдържание? Но може да се получи и по други начини. Изпращайте по-често горещите си снимки на приятеля си, а в Instagram публикувайте секси, но не толкова провокиращи.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе