Значението на цветовете у дома
Идеи за дома

Значението на цветовете у дома

Независимо дали имате желание да добавите повече енергия към скучна стая или промените нещо в интериора си, значението на цветовете не е за подценяване. Ето някои насоки, които ще ви помогнат в избора на цвят, който ви подхожда най-добре.

Оранжево: Насърчава мисленето

Значението на цветовете у дома - оранжево

Този цвят ви позволява да станете по-уверени. Макар и несъзнателно, когато го гледате у дома, ще ви кара да се чувствате подмладени. Този цвят символизира веселието и позитивизма. Добавете оранжеви химикалки във вашия офис, сложете елемент с такъв цвят на стена в детска стая или поставете някакъв кант по ръба на масата.

Зелено: Увеличава богатството и лекува

Значението на цветовете у дома - зелено

Зеленият е основният цвят в природата, той съответства на житейските богатства. С него се свързват новите стартове и растежа. Чрез него ще обърнете внимание на своите скрити способности и ще можете да ги проявите в реалността. Ефектът ще се прояви със зелена маса, възглавници или врата. Използвайте го също, за да помогнете на физическото и емоционалното си благосъстояние, като си вземете зелена саксия, кухненски прибори или кърпи за лице.

Розово: Отваря сърцето

Значението на цветовете у дома - розово

Нежен и успокояващ, розовият е цветът на любовта. Насърчава нежността и служи за утеха в трудни емоционални моменти. Помага за подобряване на възприемчивостта и разбирането. Опитайте с розов абажур, подложка за маса или просто чаша вино розе.

Жълто: Увеличава концентрацията

Значението на цветовете у дома - жълто

Жълтият цвят е известен с това, че спомага за увеличаване на интелигентността и бистрия ум. Той може да помогне за стимулиране на комуникацията и проясняване на мислите. Използвайте за целта жълт химикал, тефтер или стол.

Синьо: Насърчава ефективността и дава усещане за мир

Значението на цветовете у дома

Синьото ще пречисти вашето мислене, така че да можете да преодолеете бъркотията и да откриете най-важното в живота си. Носете тъмносиньо, когато имате дилема и ви предстои важно решение. У дома може да пробвате с голяма тенджера, кошче за боклук или настолна лампа. От друга страна светлосиньото намалява напрежението и ви прави спокойни. То внася особено внася хармония в дома и отношенията. Помага за успокояване на агресията и премахване на раздора. Пробвайте с падащи завеси или боядисана стена

Червено: Укрепва самочувствието и разпалва страстта

Значението на цветовете у дома - червено

Яркочервеният цвят е стимулиращ и премахва страховете. Подходящ е, за да увеличите самочувствието си, но имайте предвид, че твърде много червено може да ви направи прекалено превъзбудени. Опитайте с акценти като яркочервена чиния за бонбони, рамка за картини или възглавници. Тъмночервеното пък спомага за премахване на емоционалните задръжки, които ви спират да се изразявате. Може да си вземете такъв цвят диван, лампа или пък стол.

Tagged , , ,
на горе