Знаехте ли, че дамската чанта има свой собствен кодекс на добрите маниери?

Знаехте ли, че дамската чанта има свой собствен кодекс на добрите маниери?
Партньорски статии

Знаехте ли, че дамската чанта има свой собствен кодекс на добрите маниери?

Ако говорим за основни аксесоари в дамското облекло, то портмонето и дамската чанта заемат особено важно място. Без значение от повода, всяка жена трябва да има чанта, без значение дали е в спортен или елегантен стил, малка или голяма. Всички знаем колко полезни могат да бъдат дамските чанти, но същевременно и да отразяват нашата личност, настроение и не на последно място – вкусовете ни.

Носенето на чанти обаче трябва да се придържа към правилата за добър етикет. Това включва няколко важни насоки, които единствено могат да подчертаят нашата елегантност. Въпреки че днес на пазара има широка гама дамски чанти, в различни модели, цветове и форми, важно е да спазваме правилата при носене на чанта.

Без значение типа чанта, който сте избрали да носите, от съществено значение е да си създадете навик да спазвате определени правила, посочени в “Кодекс на добрите маниери на чантата”. Основните правила, които никога не бива да нарушавате, са както следва:

  • Никога не поставяйте чантата си на масата, независимо дали се намирате в ресторант, офис, бюро или всекидневната на ваш приятел.
  • Никога не поставяйте чантата си на пода. Тук има два основни аргумента. Първият е свързан с хигиената, а втория – със суеверията, че този жест “гони късмета и богатството”.
  • Носете чантата на лявото си рамо или в лявата си ръка, защото дясната ви ръка трябва да е свободна когато поздравявате или се представяте. Носенето на чантата от дясната страна би ви принудило да оставите другия човек с протегната ръка, докато не преместите чантата си от едната ръка в другата. Замисляли ли сте се над това преди?
  • Когато ви предстои посещение на ресторант или друго място, където ви очаква да седите на маса, можете да поставите чантата си на близкия стол от дясната страна, но никога не я окачвайте на облегалката на стола. Можете да направите това само ако столът, на който седите, е разположен с гръб към стената.
  • Чанта клъч, подходяща за специални поводи, може да бъде поставена само в скута ви или на стола зад вас.
  • Недопустимо е да питате друга жена дали чантата ѝ е дизайнерска или кожена. Такъв въпрос може да е обиден, намеквайки, че би могло чантата да е евтина имитация. Разбира се, питането за цената също е забранено.

С този набор от правила вие наистина ще бъдете истинска дама и ще излъчвате несравнимо чувство за елегантност. Една стилна чанта за носене несъмнено ще ви отличава. През повечето време чантата трябва да съвпада по стил с вашите обувки.

Затова сега, когато лятото ви кани да носите най-готините дамски рокли, независимо дали ги намирате в новите колекции или в собствения си гардероб, кодексът на добрите маниери на чантата ще ви направи по-уверени, независимо от облеклото и аксесоарите, които решите да носите. И също така, помислете за следния съвет: изберете своя стил въз основа на това, което ви казва сърцето!

Tagged ,
на горе