Защо няма 13-и знак и какво още не знаем за зодиите

Защо няма 13-а знак и какво още не знаем за зодиите
Астрология

Защо няма 13-и знак и какво още не знаем за зодиите

Все повече хора започват да се доверяват на астрологията, когато става въпрос за важни аспекти от техния живот в личен или професионален план. Макар и скептиците също да не са малко, има някои неоспорими тенденции за знаците, които няма как да отречем. Ето някои любопитни данни и статистики за зодиите на база различни проучвания през последните години:

Астролог привидно предсказал опит за убийство на Хитлер.

Швейцарският астролог Карл Ернст Крафт е бил арестуван, когато е открито, че той е направил предсказание за Адолф Хитлер, което се е сбъднало.

Използвайки звездите, той прогнозира, че в някакъв момент в продължение на три дни през ноември 1939 г. животът на нацисткия лидер ще бъде в опасност. На втория ден бомба, предназначена за Хитлер, избухна в бирария в Мюнхен, където той тъкмо е говорил.

Два знака доминират сред серийните убийци в Америка.

Преглеждайки списъка с най-известните серийни убийци в Америка, два знака се открояват над всички останали: Риби и Близнаци. Рибите са известни с това, че са самотници, а Близнаците са известни със своя чар – две характеристики, които често се срещат при серийните убийци.

Можело е да има 13 зодии.

Чували ли сте, че малко днес е можело да има и 13-и знак в зодиака? Да, точно така. Ако вавилонците не бяха смятали, че 12 е по-чисто число от 13, можеше да сте родени под знака Змееносец. 13-тото съзвездие обаче е изхвърлено от зодиакалния календар преди 3000 години, обяснява НАСА.

Вашият хороскоп може да е малко по-различен в индуистката астрология.

Индуистката астрология, известна още като ведическа астрология, произхожда от Индия и също се състои от дванадесет знака.  Датите обаче се разделят по различен начин, отколкото в западната астрология, така че може да научите малко повече за себе си, като гледате и своя индуистки знак.

Зодиакалният ви знак може да повлияе на заплатата ви.

Проучване от 2008 г. в САЩ е установило, че хората, родени под знаците Скорпион, Лъв, Рак и Телец, имат най-голям шанс да печелят 100 000 долара или повече годишно. В същото изследване пък е установено, че Водолеите и Козирозите обикновено са с най-ниски заплати, като те взимат 35 000 долара годишно или дори по-малко.

Телците са по-чувствителни на допир.

Астролозите смятат, че Телците са по-чувствителни на докосване, така че ако сте родени между 20 април и 20 май и имате много гъдел, сега знаете защо.

Близнаците не са единствените нерешителни зодии.

Близнаците имат репутацията на бавни (или неспособни) да вземат решение. Но Везните, Рибите и Стрелците са еднакво разочароващи, когато се опитвате да решите къде да вечеряте например.

Козирогът е най-рядко срещаният знак.

Докато ражданията са относително равномерно разпределени през годината, има най-рядко срещан знак и това е Козирог. Ето защо, ако имате такъв в живота си, трябва да го цените.

Скорпионът е най-често срещаният знак.

В другата крайност са Скорпионите. Те представляват 9,6 процента от населението, сочи изследване. Тези хора са известни с това, че са много загадъчни, изключително лоялни и определено независими.

Най-често срещаната рождена дата е в месеца на Дева.

Ако вашият рожден ден е на 9 септември, със сигурност не сте сами. Изчислено е, че най-много рождени дни през годината са именно тази дата.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе