Есенно равноденствие 2022 – интересни факти и съвети

есенно равноденствие 2022
Интересно

Есенно равноденствие 2022 – интересни факти и съвети

Само след няколко дни ще настъпи есенно равноденствие на 2022 г., когато денят ще бъде равен на нощта. В древността нашите предци са вярвали, че дните на пролетното и есенното равноденствие имат мистична и необикновена сила. В дните, когато денят е равен на нощта, са се извършвали различни обреди и ритуали за прогонване на всичко лошо в живота и привличане на любов, здраве и късмет.

Езотериците твърдят, че силата на този ден ще се усети три дни преди и три дни след вълшебното космическо събитие. Шест много силно енергийни дни, от които можете да се възползвате. Ето как и за какво…

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

21 юни – Денят, в който границите между световете са най-фини (Лятно Слънцестоене)

21.12.2021-Денят на Зимното Слънцестоене

КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 1)

КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 2)

Есенно равноденствие 2022: кога е, интересни факти и съвети

Когато, нашата звезда – Слънцето пресича екватора и се насочи от северното полукълбо към южното, се нарича равноденствие.

есенно равноденствие 2022

Есенно равноденствие 2022 г. – кога ще настъпи?

Мнозина са сигурни, че есенното равноденствие има точно фиксирана дата, и това е 22 септември. Това, обаче не е съвсем така – „слънчевият преход“ се случва всеки път в различно време, а процесът трае три дни. През 2022 г. това ще се случи  на 23 септември 2022 само няколко часа след полунощ (българско време). След това денят постепенно ще започне да намалява до достигане на своя минимум – на 22 декември. Тогава ще започне обратният процес – слънцето ще грее все по-дълго и на 20 март всичко отново ще се изравни – този път в деня на пролетното равноденствие 2023.

Един от най-вълшебните дни, когато денят и нощта царуват по равно!

Всяка година един от най-вълшебните дни на месец септември е, именно, есенното равноденствие. Всяка календарна година има две равноденствия. Първото е през март, а второто през септември. Но в тази статия ще си говорим за есенното равноденствие. Астрономическата есен ще настъпи, когато Слънцето пресече екватора от север на юг, а дължината на деня ще става все по-кратка.

В самото равноденствие Слънцето е точно над екватора и продължителността на деня е равна на нощта.

От дълбоки древни времена денят на есенното равноденствие се свързва с магически свойства. Нарича се още Мабон в чест на бога от уелската митология Мабон, който е син на богинята майка Земя. Времето на изравнените сили между светлината и тъмнината!

Какво символизира есенно равноденствие през 2022 г.?

Тази година, 23 септември 2022, денят ще се изравни с нощта, тъмнината със светлината, мъжкото и женското, вътрешното и външното ще бъдат в съвършен баланс. Спокойно може да се каже, че това е денят на хармонията, но и период на преход – от лятото към есента.

От този момент денят и годината започват да намаляват, а тъмнината ще надделява над светлината. Слънчевата топлина започва да намалява, нощите стават по-дълги, а дните по-къси и по-студени.

В природата: Животворният сок на дърветата се отдръпва в корените дълбоко под земята, превръщайки лятната зеленина в есенни огньове от пламтящо червени, портокалови и златисти нюанси.

Какво да посветите на този ден?

Самият 23 септември е енергийно силна и повратна точка. Ден и празник на изобилието, благодарността и  щедростта. Ден за равносметка.

* Можете да благодарите и да почетете Слънцето за топлината и светлината, с които щедро и еднакво за всички, ни дарява.

* Можете да се разходите сред природата, като по този начин ще се заредите от магичните сили на слънцето и есенното равноденствие.

* Точно в този ден можете да си определите ясни и постижими цели.

* Запишете си най-съкровените ви желания, които искате да ви се случат в близко бъдеще.

* Ако нещо много ви тежи, простете си.

* Пречистете се на духовно и физическо ниво.

* Приемете собствените си недостатъци и се обикнете такива, каквито сте. Вие сте съвършени!

* Точно днес, на 23 септември – денят на есенното равноденствие, се сбогувайте завинаги с миналото си!

* Благодарете от дъното на сърцето за всичко добро, което ви се е случило през годината.

* За да се пречистите от натрупаната негативна енергия, направете списък с това, от което искате да се отървете и след това го изгорете. Между другото това е много ефективен метод.

* Спомнете си с любов за всички близки и приятели, дори и за онези, които не са физически сред нас.

* Организирайте приятно семейно събиране.

* Превъзходен ден за медитация, йога, пранаяма и всякакви духовни практики, които ще ви изпълнят със сила и ще ви доставят радост.

Денят на есенното равноденствие е времето, в което самата природа подсилва вашите начинания, времето, в което на практика всичко е възможно.

Друг интересен факт, е че според народните вярвания, на този ден самият Бог-Слънце слиза на Земята и изпълнява желания. Трябва да изживеете този ден съзнателно и мъдро! Изпълнете се, заредете се с необикновените енергии на светлината!

есенно равноденствие 2022

23 септември 2022 – Денят в почит към реколтата.

 

На този ден да отдадем почит към природата за щедрите й летни дарове. Ако искате да си осигурите просперитет през цялата следваща година, организирайте домашен празник в чест на реколтата или пригответе специална вечеря посветена на това.

Сложете на трапезата нещо кръгло, например питка, украсена със слънце, именно в чест на „слънчевото“ благополучие на вашия дом, както и есенни плодове, грозде, ябълки, мед.

Украсете с букет от есенни цветя или листа.

Когато подреждате масата, не забравяйте да благодарите на всички сили на Светлината за богата реколта и изобилие в дома ви.

Когато наричате, изричайте думите: „Нека имаме здраве, мир и просперитет!“

Защо пък денят на есенното равноденствие да не бъде ден на благодарността?!

Простете си за грешките! Благодарете от сърце на Бог и Вселената за всичко, което имате! Поискайте си от тях късмет за бъдещето!

Колкото по-искрени сте в благодарността си в този ден, толкова повече благополучие ще си привлечете и ще получите в бъдеще. Отворете сърцето си, нека всички думи излязат направо от него. Ето няколко примера:

„Благодаря на света за безкрайните възможности, които ми бяха дадени!“

„Чувствам се благодарен на Вселената за чудесно изживеният период и моят щастлив живот!“

„Сърцето ми е изпълнено със светло чувство на благодарност!“

„С любов и радост благодаря на миналото и го оставям спокойно да си отиде!“

„Благодаря на целият свят, животът, Вселената, Създателят за всичко, което имам.“

„Благодаря за моят дом, моето тяло, моите неограничени възможности за растеж, себепознание и развитие.”

есенно равноденствие 2022

Заредете се с енергията на равноденствието.

Това е ден за работа с Първа (Коренна) чакра – МУЛАДХАРА – „АЗ СЪМ” – център за акумулиране на енергия. Стъпете боси на пода. Представете си, че в краката ви се отварят центрове, през които започва да преминава енергия от Майката Земя и от вашето семейство. След това от изправено положение се наведете или седнете, поставете дланите си на пода и си представете как енергията тече през краката ви и през дланите ви.

Кажете следните думи:

„В момента получавам енергия от Земята.

В момента приемам енергията на пречистването.

Благодаря на Майката Земя, благодаря на моя Род.

Насочвам енергията за добро, за да нося радост на света.“

Сега се изправете бързо, сгънете ръце във формата на овал и си представете как мощен поток от земята ви изпълва и се излива от вас във фонтан. След като завършите техниката, благодарете на Майката Земя, на Твореца, на Вселената, на Слънцето, на Рода.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе