Еликсир на живота с алое оздравява целия организъм - Щастливите жени - HappyWoman.bg

Еликсир на живота с алое оздравява целия организъм

алое
Здраве и добра форма Грижа за тялото

Еликсир на живота с алое оздравява целия организъм

В народната медицина на почти всички народи по Земята има различни безценни рецепти, запазени през вековете, тъй като са доказали своето полезно действие. Нашата народна медицина е истинска съкровищница в това отношение. Също така имаме стотици хиляди растения, чиито полезни и лековити свойства са били известни още от древността. За щастие, те имат своето място и днес, тъй като много хора предпочитат да се лекуват с билки. Също така, съвременната фармация често използва извлеци от лековити растения като основна съставка в препаратите си, които се продават в аптеките.

Вижте една лесна за приготвяне и приложение рецепта за Еликсир на живота, който оздравява целия организъм, а също така се приема и с цел профилактика на онкозаболявания.

Става дума за смес от няколко съставки, по-точно билките пелин, бял равнец, живовляк, сок от алое, борови пъпки и мед. Полезна е за целия организъм, тъй като основно изчиства кръвоносните съдове. По тази причина най-голям ефект оказва при атеросклероза и множествена склероза.

Помага при очни проблеми, заболявания или нарушена функция на черния дроб, на бъбреците, на храносмилателния тракт, както и при болните с туберкулоза Препоръчва се също така на хора с  кожни проблеми, като псориазис, екзема и т.н.

Полезни рецепти с алое

Алоето и неговите вълшебни ползи

Как да стопите лесно мазнинките със  сок от алое вера

Еликсирът се приготвя на няколко етапа:

 

В началото се смилат всички от посочените по-горе растения (по 100 г от всяко) и се слагат в емайлирана тенджера, като се заливат с 3 литра изворна или кладенчова вода. Слага се капакът на тенджерата, поставя се на котлона и се оставя да ври на слаб огън докато заври. Сместа престоява през нощта.

На сутринта суровината се изцежда, а настойката се прецежда през марля. След това към нея се добавят сокът от 3-годишно алое и 1 кг захар, сместа се разбърква хубаво и пак се слага да заври. Впоследствие престоява 5-6 часа, след което се добавят 100 г от хранителната добавка бефунгин (екстракт от гъбата чага има я в аптеките), половин литър коняк и 1 кг мед.

Получената напитка се разбърква много добре и се разлива в стъклени буркани, които трябва да се затворят плътно. Увиват се с непропускаща светлината тъмна тъкан и се оставят на топло място за 5 дни. След съзряването, лекарството се разлива в бутилки, които се затварят и се държат в хладилника. Така лечебната напитка не губи свойствата си в продължение на няколко години.

Приема се при нарастваща Луна по 1 супена лъжица, 2-3 пъти на ден, преди ядене. Курсът на лечение е 14 дни, след това се прекъсва за една седмица. Повторете този лечебен курс 2-3 пъти в годината. В зависимост от здравословното ви състояние може и по-дълго време.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Shares
Tagged , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица