5 начина как да утешите някого в труден момент

5 начина как да утешите някого в труден момент
Психология

5 начина как да утешите някого в труден момент

Всеки от нас минава през някакъв труден момент в живота си. Може да не е лесно да видите, че някой, на когото държите, не се чувства добре. Независимо дали става дума за загуба, раздяла или просто тежък ден, да знаете как да утешите някого може да бъде предизвикателство. Въпреки това има много начини да го направите, когато той има най-голяма нужда от това.

Като бъдете съпричастни, изслушвате активно и предлагате думи на насърчение, можете да помогнете да облекчите болката им и да им покажете, че не са сами в този труден момент. Независимо дали става въпрос за бедствие с епични размери или за малка засечка в деня, винаги има начин да повдигнете духа на някого, когато се чувства потиснат. С малко креативност, щипка хумор и много любов можете да превърнете бръчките в усмивки, а сълзите – в смях.

5 начина как да утешите някого в труден момент

infomax-logo-50-15-HW Топ-3! Коя е най-хубавата Мис България?

infomax-logo-50-15-HW Най-малко вредните закуски са препечените филийки

Така че, нека да погледнем как може да помогнем на някой, който се намира в труден момент и не може да се справи сам:

Бъдете тяхното безопасно пространство

Да бъдеш безопасно пространство за някого може да бъде най-важното нещо от всички. Когато вашият близък преминава през труден момент, даването на усещането, че е чут, видян и разбран, може да има решаващо значение.

Например, ако вашият приятел изпитва безпокойство, можете да бъдете безопасно пространство, като му дадете да разбере, че може да говори с вас, без да се страхува от осъждане. По този начин можете да накарате близките си да се чувстват по-малко самотни и по-подкрепени, докато се справят този труден момент.

труден момент

Изслушвайте ги

Когато става въпрос за утешаване на някого, изслушването е в основата на играта. Това не само показва, че ви е грижа, но и позволява на човека да изкаже чувствата си и да се освободи от тях.

Например, ако вашият приятел току-що е преживял тежка раздяла, вместо да предлагате решения, можете да го изслушате, докато разказва за чувствата си, и да потвърдите емоциите му. Това е моментът да му обърнете цялото си внимание и просто да бъдете до него.

Насочете разговора към тях

Уверете се, че обръщате пълно внимание на това, което казва вашият приятел, когато сте искате да разберете как да му помогнете, когато той е тъжен. Като държите цялото си внимание върху него, показвате, че ви е грижа и че сте там, за да му помогнете да преодолее трудностите си. Ще бъде грешка, ако изместите фокуса. В труден момент близките ви имат нужда да говорят за себе си, а не да слушат как се чувствате вие.

труден момент

Не предлагайте никакви съвети

Понякога най-доброто нещо, което можете да направите, е просто да бъдете до тях, без да им давате съвети. Може да ви се стори малко нелогично, но понякога хората имат нужда просто от някой, който да ги изслуша и разбере, а не от някой, който да им каже какво да правят в труден момент.

Например, ако ваш приятел преминава през криза в работата, вместо да предлагате решения или съвети, можете просто да кажете: „Тук съм за теб и те подкрепям. Каквото и да се случи, вярвам в теб и знам, че ще се справиш“. Като предлагате любов и подкрепа, без да осъждате или да предлагате решения, можете да създадете безопасно пространство, в което приятелят ви да се излекува и да намери своя път напред.

труден момент

Позволете му да разбере, че ви е грижа

Важно е да дадете на някого да разбере, че сте до него в добро и зло, дори ако в момента не присъствате физически до него. Това ще бъде като малък слънчев лъч в мрачен ден.

Можете да използвате текстово съобщение или телефонно обаждане, за да уведомите любимия си човек, че мислите за него, ако преминава през труден момент. Дори само да проверите как е, това ще бъде внимателен жест от ваша страна. Един от най-добрите начини да утешите някого, който е далеч, е да му дадете да разбере, че винаги е във вашите мисли.

Вижте още:

6 бързи съвета, за да придадете свежест на дома си това лято

Четири начина да увеличите позитивната енергия в дома си

8-те стайни растения, които носят късмет, пари и семейно щастие

По-добро преживяване в леглото – направете 1 просто нещо

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

4 зодии, които често започват връзка на работното място

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе