Да прочистим живота си – можем ли и как

Да прочистим живота си - можем ли и как
Психология

Да прочистим живота си – можем ли и как

Всяка пролет вероятно правите глобално почистване на дома. Но замисляли ли сте се, че и ние самите имаме нужда да се освободим от емоционалните и физически токсини. Всеки момент от годината е идеален да се прочистим самите ние, за да сме по-концентрирани, да се освободим от стрес, да станем по-позитивни.

Да започнем така:

  1. 1. Опростете диетата си

Вместо да изберете изтощаваща диета, доверете се на опростяване на храненето ви. Фокусирайте се върху по-малко замразени ястия, преработени продукти или множество сосове, дресинги. Дайте приоритет на цели храни, които идват от земята, а не от фабрика. Направете ястията по-ароматни с билки, подправки, зехтин или ябълков оцет.

  1. 2. Опреснете личните си финанси

Парите движат света, а и живота ни. Помислите как и за какво харчите като обърнете внимание на банковите си сметки и извлеченията от кредитни карти, за да преоцените как изразходвате финансите си. Наистина ли ви носи радост да отидете на среща с приятеля, с когото не се забавлявате, или да си купите блузата, която никога няма да носите? Управлението на парите въз основа на това, което ви носи и не ви носи радост, ще даде приоритет на харченето на пари за ваканции, предмети и преживявания, които наистина обичате.

  1. 3. Ограничете стреса и изчистете негативните емоции

Да се подложим на емоционален детокс. Целта му не е напълно да се отървем от негативните емоции (в крайна сметка възходите и паденията са част от това да бъдем хора), а по-скоро да изчисти емоциите, които са в застой и вече не ни служат. Ограничете стреса, като планирате почивки в календара си, простете на себе си и на другите за грешките.

  1. 4. Преоценете отношенията си

Независимо дали сте онлайн или в реалния живот не комуникирайте с токсичните хора, които източват енергията ви, вместо да повдигнат настроението ви. Направете списък с хората, с които най-често контактувате – приятели, съквартиранти, семейство, колеги и т.н., и помислете как се чувствате с всеки от тях. Трябва да отделяте ценната си енергия и време само на хора, които заслужават. Това означава хора, с които се гордеете, които ви носят радост, и хора, които ви карат да се чувствате обичани.

  1. 5. Определете пространство без технологии

За съжаление, технологиите са голяма част от прочистването, защото са сериозна част от живота ни. Въпреки че технологиите често са неизбежни, опитайте се да определите едно пространство в дома си, което да е без тях. Започнете със спалнята, кухненската маса или ъгъла, където държите постелка за йога и възглавница за медитация, за да създадете едно пространство във вашия дом, където Netflix, Instagram и Facebook не са разрешени.

Tagged ,
на горе