Шест начина деликатно да отрежете някой, който ви харесва
Любов и партньорство

Шест начина деликатно да отрежете някой, който ви харесва

Да отрежете някой, който ви харесва, но към когото не изпитвате същото, изобщо не е лесно. Трябва да бъдете нежни и мили с този човек, защото в крайна сметка ще разбиете сърцето му и ще го нараните. Ако някой е влюбен във вас и чувството не е взаимно, тогава трябва да му кажете истината, а не да му давате напразни надежди. Не е нужно да ставате първи приятели с него. Просто трябва да подходите мило и нежно, за да не се чувства той обиден.

Този човек, който изпитва чувства към вас, може да бъде всеки от вашите близки приятели или колеги. Тогава става още по-неловко и неудобно. Така че ако не подходите внимателно към ситуацията, понякога това може да навреди на отношенията ви. Следователно трябва да сте внимателни, докато се справяте със ситуацията. Продължете да четете, за да разберете как можете да кажете НЕ на човека, който е влюбен в вас.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето как да отрежете някой, който развива чувства към вас, без да сте груби:

Просто бъдете честни с чувствата си, без да преувеличавате

Въпреки че е болезнено да се слуша истината, хората винаги ценят честността. Така че използвайте този подход и просто му споделете истинските си чувства. Бъдете учтиви, докато го казвате и се отнасяйте с уважение към него. Повече ще го заболи, ако му дадете дори малка надежда да се получи нещо между вас, знаейки, че това нямам как да стане.

Когато споделянето на истината не работи, опитайте се да поддържате дистанция

Винаги е добре да казваш истината, но понякога този подход може да не проработи и да не откаже другия да се опитва да ви спечели. Ако той е ваш близък приятел или колега, няма как да го игнорирате и вероятно го виждате всеки ден. Не спирайте да комуникирате с него, но нека бъде в общата компания. Опитайте да не прекарвате много време само с този човек, защото това може да му даде грешни сигнали.

Не се опитвайте да го утешавате

Ако сте наранили чувствата му, което е много вероятно, не се опитвайте да го утешавате прекалено много. Това може да го направи по-емоционално уязвим. По-скоро му дайте малко пространство да осмисли казаното от вас и да го преодолее.

Не протакайте нещата твърде много

Ако искате да кажете „не“ и да отрежете някой, тогава го направете правилно. Той ще се надява на положителен отговор от вас, ако го накарате да чака твърде дълго. Тогава сърцето му ще е напълно разбито и ще страда много повече. Не му го причинявайте.

Покажете своята зрялост и уважение към човека

Не казвайте просто „не“ на телефонно обаждане, текстово съобщение или имейл. Направете го лично и на уединено място. Всеки се срамува да бъде отхвърлен публично, така че не го подлагайте на това унижение, особено ако с нищо не е прекрачил границите на общуването с вас.

Не се захващайте с изфабрикувани истории, за да посочите причини за отказа си

Завършваме темата така, както я започнахме – истината е винаги за предпочитане пред лъжата. Не се опитвайте да си измисляте неверни неща. Той ще бъде по-наранен да открие истината. По-скоро просто кажете какво всъщност мислите.

Кратък наръчник как да излезете от приятелската зона

Зодиите, които обичат да обзавеждат дома си и дават пари за скъпи предмети

Какви тренировки да правите в зависимост от зодиакалния ви знак 

Четири признака, че мъж от зодия Рак е влюбен във Вас

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе