жените изневеряват; да ви изневерят
Любов и партньорство

Как да се предпазите от това да ви изневерят отново

Когато сте във връзка, едно от големите притеснения е да не би да ви изневерят. Връзките могат да ви накарат да се чувствате като на облак, да ви осигурят радост и удовлетворение. Съществуват обаче и връзки, които включват изневяра, което може да ви накара да се чувствате така, сякаш сърцето ви е хвърлено в голяма, черна бездна. Ако сте преживели това, със сигурност бихте искали да научите как да избегнете това да ви изневерят отново в бъдеще. Разбирането и прилагането на стратегии за предотвратяване на подобни болезнени преживявания е от решаващо значение, освен ако, разбира се, не сте някакъв чревоугодник.

Всички ние искаме да имаме добри взаимоотношения. Колкото повече лоши такива преживявате, толкова по-трудно става да вярвате в добрите. Но те все пак съществуват. Разбира се, може да преживеете разбито сърце или да ви изневерят, но това не означава, че няма да намерите някого, който да сглоби сърцето ви отново, защото определено можете.

Понякога просто имаме нужда от малко помощ и различно мнение, когато става въпрос за взаимоотношения. Защо според вас толкова много хора четат статии със съвети за взаимоотношения?

Ако в момента избягвате сцената на запознанствата, защото се страхувате да ви изневерят отново, ние ще ви помогнем да откриете любовта.

Травмата от изневярата

В отношенията често се появява гореща тема: как да избегнем да ви изневерят. Не става въпрос за прекалена предпазливост или недоверчивост, а по-скоро за това да си напишете домашното, за да избегнете неприятна изненада. Нека си признаем, че да бъдеш измамен е доста тежко за всеки. Първо, емоционалната страна на тази монета не е хубава. Когато някой ви изневери, това е като емоционална вихрушка. Доверието, това важно нещо във всяка връзка, се срива от пиедестала. Това не е просто нещо, което ви кара да се чувствате тъжни за известно време, а ще трябва да се справите с големите, неприятни последици. Възможно е да се окажете в криза, борейки се с проблемите на доверието, дори когато се впускате в нещо ново.

Освен това ще пострада и самочувствието ви ако се случи да ви изневерят. Сякаш изведнъж се питате дали някога сте били достатъчни – и, забележете, този вид мислене може да се задържи като лош навик. Справянето с последиците от изневярата е като записване на курс за самопознание. Става дума за това да разбереш какво те плаши, какво те вълнува и как да изградиш връзка, която е повече крепост и по-малко къщичка от карти.

Никой не започва нова връзка с цел да бъде наранен. Но толкова много от нас нямат представа как да се предпазят от партньори, които в крайна сметка изневеряват.

мъжът изневерява; да ви изневерят
Как да се предпазите от това да ви изневерят отново

Ето как можете да се предпазите, защото не искате да ви изневерят в бъдеще.

Доверете се на интуицията си

Въпреки че може да изглежда глупаво, повечето хора обикновено знаят истината, дори и да не искат да я приемат. Ако някога са ви изневерявали, знаете точно за какво говорим. Но понякога хората избират да гледат в друга посока, пренебрегвайки всички знаци, които са точно пред тях.

Един от начините да избегнете разбитото сърце, което идва с изневярата, е да се доверите на интуицията си и на онези чувства, от които не можете да се отървете. Ако продължавате да мислите за най-лошото, когато става въпрос за партньора ви, а чувствата не изчезват, инстинктите ви може би са на прав път. Доверете се преди всичко на себе си и така няма да ви изневерят отново, или поне вие да не го допуснете.

Не се влюбвайте толкова бързо

Тръпката от това да се влюбиш бързо и силно в някой нов човек е толкова вълнуваща, колкото и запознанствата. Това е топло, размито чувство, когато си мислите, че сте влюбени в този, който е идеален за вас. Но реалността е, че не можете да опознаете истински някого за седмица, за месец, дори не е задължително да го опознаете за година. Ако направите такова нещо, рискувате да ви изневерят. Понякога се оказва, че всъщност никога не сте го познавали.

Ако сте били измамени от някого, в когото сте се влюбили силно и бързо, един от начините да не повтаряте същата грешка е да действате малко по-бавно. Като начало не бързайте да се впускате във връзка веднага, само защото започвате да изпитвате същите топли и размити чувства. За какво бързате? Глупаците наистина се втурват! Като забавите малко движението на любовния влак, си осигурявате време да опознаете някого по-добре. Възможно е да откриете, че го харесвате още повече, докато продължавате да го опознавате, а може би ще откриете неща, които наистина не ви харесват. И ако случаят е такъв, сте си спестили още една неуспешна връзка, в която може да ви изневерят отново и отново.

Откажете се от игрите

Игрите са обратното на честността и ако искате честност от партньора си, трябва да се научите да давате толкова, колкото искате да вземете. Когато не играете игри, вие показвате зрялост и следователно ви приемат по-сериозно. Цялата тази хитрост с „играча“ ще проработи само ако сте в нея само за забавление и игри, но ако искате връзка, е време да се откажете от игрите. Ако вие не искате да ви изневерят, то не трябва да правите нищо забранено във връзката си.

Общувайте

Ако не съобщавате как се чувствате, какво искате или какво очаквате, тогава как очаквате някой да ви разбере и да поправи каквото и да е направил, за да ви разстрои на първо място? Без значение колко пъти четете хороскопа си или посещавате лекар, вероятно няма да се окажете с човек, който буквално може да чете мислите ви. Колкото повече говорите с партньора си за това как се чувствате, толкова по-вероятно е той да успее да ви разбере и да ви съчувства, а тогава няма да ви изневерят. Те ще знаят какво искате и какво можете да предложите, а това им позволява да действат според това, което смятат, че е най-добро за връзката ви. А ако партньорът ви разбира по-добре връзката благодарение на по-добрите комуникационни линии, вероятността да ви изневерят умишлено е по-малка.

хората изневеряват; да ви изневерят
Как да се предпазите от това да ви изневерят отново

Доверете се на партньора си

Това, че са ви изневерявали преди, не означава, че всеки потенциален партньор в целия свят е измамник и иска да ви изневери отново. Би ли ви харесало, ако всеки човек, с когото се срещате, приеме, че сте златотърсач, само защото споделяте някои черти с някоя златотърсачка, с която се е срещал преди? Не, не би ви харесало. Освен ако някой не ви даде причина да не му се доверите, доверете му се! Наистина е толкова просто.

Не можете да контролирате хората и това, което правят, но въпреки този изключително циничен свят, в който живеем, винаги можете да се надявате, че ако дадете на някого доверието си, той ще осъзнае, че то е за него и че не бива да прави нищо, за да го разруши. Не си мислете, че може да ви изневерят, ако започнете връзка. Нищо добро няма да се случи, ако започнете едни отношения с такава мисъл.

Спрете да предполагате най-лошото

Песимизмът е изтощителен, честно казано. Ако всички ние всеки ден се притеснявахме какво може да се обърка, вместо да се радваме на всички страхотни неща, които всъщност се случват, какъв би бил смисълът да се събуждаме всеки ден? Подобна негативна нагласа може да ви накара да си мислите, че просто се подготвяте за най-лошия възможен сценарий, но в действителност само се подготвяте за провал.

Кой би искал да се среща с човек, който винаги мисли за това как нещата могат да се объркат ужасно много и дали може някой да ви изневери? Щом партньорът ви усети мрака на вашия песимизъм, който се просмуква във връзката, няма да е голяма изненада, ако се опита да намери някой, който се фокусира повече върху светлата страна. Гледайте към хубавите неща, които една връзка може да ви донесе.

Поддържайте искрата жива

Монотонността е едно от многото неща, които са виновни за това да ви изневерят. Ето защо е изключително важно двойките винаги да намират време един за друг, независимо колко са заети. Погледнете дълго и внимателно връзката си и се опитайте да откриете кои нейни аспекти биха могли да се възползват от малко подсилване.

Прекарвате ли по-малко време заедно? Създайте седмична програма за вечерни срещи, за да наваксате. В леглото скучно ли ви е? Усилете чувствата, като се опитате да се отдадете на фантазиите на другия. Изчерпват се нещата, за които да говорите? Изпробвайте нови дейности заедно. Има буквално хиляди начини, по които можете да поддържате искрата в една връзка! Така няма да ви минава през главата мисълта, че може да ви изневерят.

Бъдете независими

Това, че сте се влюбили в някого и искате да сте с него през цялото време, не означава, че трябва да забравите за себе си и за нещата, които обичате да правите. Здравословно е да прекарвате време разделени и не е задължително двамата винаги да се интересувате от едни и същи неща. Никой не харесва нуждаещи се от помощ приятелки или гаджета. Трябва да си дадете взаимно пространство да дишате и да се развивате извън връзката.

Ако държите партньора си в полезрението си 24 часа в денонощието, това само ще го накара да се чувства задушен и той ще се мъчи да намери изход… А той обикновено свършва в прегръдките на друг и така може да ви изневерят отново и отново. Затова се опитвайте да намерите баланса във връзката си.

Tagged , ,
на горе