Грим за Свети Валентин: Съветите на гримьорите, с които ще изглеждате зашеметяващо на 14 февруари

Грим за Свети Валентин
Здраве и красота

Грим за Свети Валентин: Съветите на гримьорите, с които ще изглеждате зашеметяващо на 14 февруари

14 февруари е един от най-романтичните дни в годината. Много дами желаят да изглеждат перфектно за този празник. За всички тях сме подбрали няколко важни съвета за това как да се гримираме за Свети Валентин.

Съществуват безброй много варианти, но важно е какъв ефект искате да постигнете.

Хипнотизиращо-романтичен външен вид

Нежността е едно от най-силните оръжия на жените, затова, ако изберете романтичното излъчване, никога няма да сбъркате. За тази цел ще ви послужат добре сенките в бежово-розовата гама, нежният прасковен руж, кафявата спирала и безцветният гланц за устни.

Такъв грим ще ви позволи да подчертаете красивите си черти и да прикриете несъвършенствата.

Грим за Свети Валентин

Изискана елегантност

Подходящ грим за 14 февруари е също и този, който създава внушение за изискана елегантност. Между другото, това е и  идеалният избор за жени, които са решили да изберат по-официален тоалет за Свети Валентин. Препоръчват се златни, бежово-кафяви сенки за очи и богати прасковени нюанси или розов руж.

 

Сияйна красота

Този грим за 14 февруари залага на красотата и блясъка на здравата кожа. Добавете малко течен хайлайтър към основата. Полученият състав трябва да се разпредели равномерно върху лицето, за да изглежда вашата кожа „жива“. Сенките могат да бъдат във всеки един нюанс, който ви отива и който подхожда на тоалета ви. Завършете грима с матово червило и очаквайте аплодисментите на околните!

Очи като на кошута

Ако решите да заложите на класически акцент върху очите си, отдайте предпочитание на лекия и ненатрапчив грим. Нанесете тъмнокафяв или лилав нюанс върху клепача. Може да заложите на така наречения „опушен грим“ – точно техника ще направи погледа ви по-дълбок и чувствен. Тайната е във внимателното и точно нанасяне на тоновете, с плавни преходи от тъмни към светли сенки. Опушеният грим е подходящ за жени на всяка възраст изглежда много впечатляващо и изразително.

Грим за 14 февруари (1)

Моден грим

Моден грим за 14 февруари също е отлична идея. Препоръчва се за момичета, които обичат да следват модните тенденции, включително и що се отнася до грима. В момента са актуални най-вече матовите козметични продукти, а колкото до цветовете – стилистите са ни оставили огромна възможност за избор. Важното е вие да се чувствате комфортно.

Грим за 14 февруари

Какъв грим за Свети Валентин ще изглежда зашеметяващо за всяка жена, независимо от възрастта?

За щастие днес козметиката се предлага в много богат асортимент, което позволява на всяка дама лесно да избере най-добрия вариант.

Грим за Свети Валентин

При нанасяне на грима трябва да се вземат предвид следните неща:

  • Важно е кожата на лицето да изглежда здрава и привлекателна. Заложете на козметични продукти с отразители.
  • Не забравяйте да използвате висококачествена пудра. По-добре да използвате ронлив продукт на минерална основа. Тази пудра трябва да се нанася с мека, пухкава четка.
  • По-добре е да изберете дълготрайно червило, защото е важно да изглеждате неустоими през цялата вечер. Доброто червило не губи оригиналния си цвят в продължение на няколко часа.
  • За да получите по-чувствени пълни устни може да използвате бял молив. Те трябва да очертаят линията на горната устна. Границите следва да са внимателно „засенчени“. Можете да завършите и с капка прозрачен гланц в центъра на долната устна.

Какво трябва да избягвате?

Когато се гримирате за празника Свети Валентин, по-добре е да се откажете от някои козметични техники, а именно:

  • Изберете фокус или върху очите, или върху устните. Когато създавате нежен и романтичен външен вид, по-добре е да изберете едно от двете.
  • В деня на 14 февруари не трябва да експериментирате, ако искате да създадете нежен и романтичен образ. По-добре е да отдадете предпочитание на такъв грим, който да е в хармония с вътрешното ви „Аз“.
  • Внимавайте да не сгрешите с твърде светла или тъмна основа. Гримът за 14 февруари не бива да изглежда неестествен. Основата следва да е с един тон по-светла от естествения цвят на кожата или да съвпада напълно с нея. По този начин ще изглежда здрава и привлекателна.
  • Фрапиращо гримираните вежди не са за предпочитане. Ако по природа сте с тънки светли вежди, тогава не е нужно да ги подчертавате с черен молив – в повечето случаи това изглежда вулгарно. Препоръчително е да използвате молив, който е по-светъл от цвета на косата.
  • Твърде дебелата долна очна линия също не е подходяща. Ако искате да подчертаете по-добре очите, най-добре заложете на подходящи тъмни сенки.
на горе