В навечерието на Възкресение: Какъв е смисълът в даването на любов

Какъв е смисълът в даването на любов
Празници

В навечерието на Възкресение: Какъв е смисълът в даването на любов

Безусловната, чиста, искрена Любов е лека мощна енергия, изпълвайки се с която, човек започва да изпитва възторг, радост и мир. Благодарение на нея негативните мисли изчезват и се извършва вътрешно прочистване.

Когато сме изпълнени с Любов, очите ни светят, появява се лека щастлива усмивка, започваме да правим позитивни планове и да се стремим към добри думи и дела. Редовното вътрешно изпълване със светлина и любов ни дава увереност в собствените си сили, в нашите способности и увереност в едно по-добро бъдеще!

Когато изпращаме безкористно Любов към други хора, отношенията ни с тях се трансформират на мига. Когато общуваме с тези хора, очите им започват блестят от радост и на лицето им се появява отражението на нашата любов. Събеседникът несъзнателно усеща нашето разположение към него, той се разтваря в него и става по-подкрепящ и приятелски настроен към нас.

Смисълът в даването на любов е в това самите да се чувстваме по-добре, да бъдем благородни и закрилящи.

Смисълът в даването на любов е и да помагаме на другите.

На света има толкова много наранени сърца, че са необходими усилията наистина на много любящи хора, за да бъдат излекувани всички те от своите болки.

Затова, не се скъпете на любов, а я дарявайте при всеки удобен случай. Защото самият Бог е любов и той ни е завещал да бъде м любящи и добри към ближните си.

Да даряваме любов на болните, за да оздравеят по-бързо, да даряваме любов на самотните, за да усетят топлината ни, да даряваме любов на изпадналите в отчаяние, за да им помогнем да се изправят на крака и да продължат напред.

Не питайте дали някой се нуждае от любов, а я раздавайте с пълни шепи на всеки, който мислите, че има нужда от нея.

Тъй като нищо не се губи, тази благословия със сигурност ще се върне отново при вас. Защото така е устроен светът.

Да си помагаме и да се обичаме! Да се подкрепяме и да си даряваме един друг надежда и любов – няма нищо по-безценно на този свят!

Нека си припомним това когато камбанният звън оповести Възкресение Христово!

Tagged , , ,
на горе