Пет съвета как да запазите дома си хладен и в горещините - Щастливите жени - HappyWoman.bg

Пет съвета как да запазите дома си хладен и в горещините

Пет съвета как да запазите дома си хладен и в горещините
Модерна архитектура и интериор

Пет съвета как да запазите дома си хладен и в горещините

С изпепеляващи горещи вълни, готини памучни дрехи и изкушението да включите климатика – лятото продължава да напомня за себе си.  Със сигурност всеки от нас търси начини да поддържа себе си и околностите си прохладни и спокойни. Постоянното пребиваване в климатизирана стая е сигурен начин да се спасите в горещините. Но това може да натрупа сметката ви за електричество за нула време, а и рискувате да настинете.

Ами ако ви кажем, че има много начини да поддържате дома си хладен по естествен път, без да ощетявате бюджета си с това? Не на всяко място може да бъде монтиран климатик и понякога е нужно малко въображение, за да се разхладите в горещите дни. Да, тук ви предлагаме лесни и бюджетни съвети, за да превърнете вашето жилище в ледено студен рай през летния сезон.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето и нашите предложения как да се справите с жегите в горещините:

Сложете в дома си затъмняващи завеси

Затъмняващите завеси са съставени от плътна тъкан и основната им цел е да предотвратят навлизането на светлина вътре. Тези завеси естествено изолират стаите, като възпрепятстват навлизането на слънчева светлина вътре. Можете да изберете неутрален цвят, за да намалите навлизането на слънчева светлина с до 33 процента. Това ще намали с поне 5 градуса температурата в стаята ви. Още от първия ден след поставянето на завесите ще усетите разликата.

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Сменете чаршафите си

Честата смяна на спалното бельо е не само невероятна възможност да освежите стаята си, но е и универсален начин да я поддържате прохладна. Фланелът и поларът са чудесен начин за тази така необходима изолация. Памукът също е бюджетен и интелигентен избор, за да запазите спалното си бельо дишащо и прохладно в горещините. Можете също така да съчетаете чаршафите си с възглавници с елда. Те няма да задържат топлината на тялото ви, както всяка друга възглавница. Това ще намали температурата на тялото ви и следователно ще се чувствате свежи и щастливи.

Имате нужда от прохладна възглавница

Поставянето на охладяваща възглавница под главата ви е още един чудесен начин да се охладите. Можете също така да поставите бутилка зад гърба или в краката си за незабавно ефективно охлаждане. И може да звучи странно, но ако навлажните малко чаршафите си или ги държите във фризера преди употреба, ще запазите леденостуденото усещане през целия ден. В началото може да се почувствате малко странно, но бързо ще усетите приятното усещане на прохладата в горещините.

Легнете си с отворени прозорци

Понякога горещите като огън месеци карат температурата да не спада дори през нощта. Това, което можете да направите, е да отворите прозорците преди лягане, за да сте освежени през цялата нощ. Не забравяйте да ги затворите, когато се събудите, преди цялата слънчева светлина и топлина да заемат мястото си отново.

Кажете сбогом на лампите с нагряваща се жичка

Подмяната на обикновените светлини с компактни флуоресцентни лампи е една от хитрите техники за подобряване на вашия декор. Освен това ще се сбогувате с ненужната топлина в дома си. Не само слънчевата светлина, но и лампите с нагряваща се жичка също излъчват топлина, което допълнително води до това, че стаята става топла. Ако ги премахнете от дома си, бързо ще видите разлика в поддържането на жилището ви напълно охладено. Освен това ще намалите сметките си за електричество.

Евтини идеи за декор, с които да направите дома си да изглежда луксозен

 

Най-подходящите цветове за декор на дома за огнените знаци в зодиака

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Shares
Tagged , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица