Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая
Идеи за дома

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Колкото и просторно да изглежда една бяла стая, ако не е декорирана добре, тя може да се окаже проста и скучна. Тук трябва да се прояви креативността във вас, колкото и дълбоко да е скрита понякога.

Има много неща, които трябва да имате предвид, преди да вземете в свои ръце работата по декорирането на едно помещение. Много е важен изборът на правилните цветове, които да си пасват. А освен това трябва да се уверите, че не прекалявате, за да не се получи обратен ефект.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да разкрасите бяла стая, без да полагате много усилия:

Използвайте завеси за прозорците.

Сладките, странни и цветни завеси за прозорци са чудесен начин незабавно да разкрасите бяла стая. Можете да избирате измежду най-различни модели и дизайни, за да видите какво пасва най-добре за вашата обикновена стая. Въпреки това, бъдете минималистични и не наводнявайте стаята си с множество завеси в най-различни цветове. Ако пък вече имате щори на прозорците, които не позволяват и завеси, има и друго подобно решение за освежаване. Картините могат да работят също толкова добре и също така ще придадат на стаята ви стилно и елегантно усещане.

Сложете растения в стаята.

Една бяла стая и няколко растения, подходящи за отглеждане вътре, са страхотно съчетание. Те не само носят позитивност и свежест, но и разкрасяват вашето иначе семпло помещение. Дръжте ги близо до прозорец или в ъглите на стаята си. Растенията винаги са безопасен избор, дори ако искате да прекалите с тях. Дори ако планирате да донесете половин дузина растения, те няма да ви навредят. Разбира се, те трябва да са акцент в стаята, а не да доминират и да засенчват всичко друго в нея. Уверете се обаче, че се грижите правилно за растенията и не ги слагате някъде, само за да умрат. Някои от тях обичат повече слънчева светлина, други – повече влага и т.н. Съобразете се с особеностите на растенията и се опитайте да изберете такива, които могат да виреят в условията, които имате.

Декорирайте стаята с лампи.

Имате ли празна ъглова маса или шкаф, които изглеждат като тежест за вашата бяла стая? Вместо да ги изхвърляте, може да поставите лампа или две върху тях. Те придават на вашия дом или стая луксозно усещане и винаги работят добре със стени от всякакъв цвят. Лампите с жълта светлина ще ви накарат да се чувствате комфортно и спокойно.  Някои пък предпочитат тези с бяла – направете го според индивидуалните си предпочитания.

Въпреки че това са само няколко прости начина да изгоните скуката от обикновената си бяла стая, има и други. Някои от тях обаче са по-скъпи. Може да инвестирате в закупуването на скъпи килими, които да освежат пода и да ви създадат уют през зимата.   Споменахме вече за картините, но ако сте любители на изкуството и имате възможност, може да похарчите и повече за ценни експонати на изкуството картини. Има толкова много опции, които ще работят добре за вас и може да ги намерите на достъпни цени. В случай, че се затруднявате сами да декорирате, може да се обърнете към специалистите.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе