невинни неща които съсипват връзката ви
Любов и партньорство

9 привидно невинни неща, които бавно съсипват връзката ви

Всяко начало на връзката е много вълнуващо. Вие и вашият партньор се опитвате да направите всичко възможно, за да си угаждате, постоянно се стремите да бъдете заедно и да се правите взаимно щастливи.

Но, за съжаление, този период бързо отминава и рутината се настанява в ежедневието, правейки го скучно и сиво. И тогава всичко се променя и то с много бързи темпове.

Но е важно да не се отпускате до такава степен, че да забравите защо изобщо сте решили да бъдете заедно.

Става въпрос за малките неща: те могат както да спасяват връзките, така и да ги унищожават. Ето, например, кои моменти може да и изглеждат невинни, а всъщност да развалят всичко и да съсипят неусетно връзката ви.

Задържате недоволството и не го пускате навън

Ако партньорът ви нарани чувствата ви, разбираемо е, че сте ядосани и обидени. Но ако той осъзна грешката си и се извини, важно е да му простите и да продължите напред. Недоволството притиска не само него, но и вас и ви пречи да бъдете щастливи. Прощаването е важно в една връзка.

Приемате всичко много лично

Не всичко се върти около вас. Когато вашият партньор казва, че не харесва определен тип дрехи, това не означава, че има нещо против, когато ги носите. Или когато е уморен след разговори с различни хора на работа, това не означава, че не иска да говори с вас. Затова не се сърдете при всяко нещо или негов жест, който ви се стори обиден, а попитайте защо е така. Много конфликти могат да бъдат напълно избегнати, ако двойката просто има навика да комуникира и споделя всичко помежду си.

Използвате намеци, а не говорите директно

Освен ако вашият партньор не може да чете мисли, вероятно не винаги „разчита“ успешно вашите намеци. И тогава жените имаме навика да ставаме пасивно-агресивни, което разваля отношенията. Отворената комуникация е ключът към успеха, научете се да изразявате своите мисли и чувства директно. Все пак двамата сте си достатъчно близки, за да можете да си кажете всичко, нали?

Избягвате конфликти на всяка цена

Кой иска да е в конфликт? Но избягването на конфликтите няма да ги реши. Отново е важна отворената комуникация, а не потискането на емоциите. Създайте си навика да обсъждате заедно проблемите.

Приемате партньора си за даденост

Кога за последно му благодарихте за това, което прави за вас и семейството? Оценявайте дори малките неща, които прави всеки ден, и му го показвайте. Отнасяйте се с него така, както бихте искали да се отнасят с вас.

Опитвате се да го смените

Никой не е съвършен и никога няма да бъде, така че ако не можете да приемете недостатъците на партньора си, може би е време да преосмислите причините, поради които сте с него. Човек сам решава дали иска да се промени или не. Не го насилвайте само защото смятате, че е най-добре за вас.

Не умеете да слушате

Ако сте наистина заети и не сте готови да го слушате внимателно, помолете го тактично да изчака малко, докато е възможно отново да подновите разговора. Ако не го слушате, той ще спре да ви споделя и да ви слуша.

Постоянно натяквате недостатъците му

Разбира се, трябва да бъдете честни, но това не означава, че можете да говорите директно и на случаен принцип каквото мислите. Ако той познава слабите си места, трябва да му помогнете да стане по-силен в тях, а не да го комплексирате.

Не знаете как да признаете грешките си или да се извините

Ако направите нещо, което наранява чувствата на партньора ви, извинете се и го признайте. Не може да сте винаги прави и е човешко да се греши. Вие също не сте перфектни и също допускате грешки. Но проблемът е в самите грешки, а в липсата на извинения и желание да бъдем  по-добри един с друг.

Tagged , , , ,
на горе