BTS са на път да взривят Грами с „Dynamite“

BTS са на път да взривят Грами
Лайфстайл

BTS са на път да взривят Грами с „Dynamite“

На 14 март 2021 ще се състоят 63-тите награди Грами,които ще бъдат излъчени наживо по CBS . За първи път в историята, сред номинираните е и една от най – известните кей поп групи в света- BTS . Те са първите корейски изпълнители, които имат всички шансове да получат престижната награда .

„Ще бъде като динамит!

Гледайте как BTS ще разпалят огъня и ще озарят нощта на наградите Грами “ –

обещават на туитър страницата си Грами,като използват цитат от песента „Dynamite“, за да подклаждат още повече очакванията на феновете .

Момчетата от BTS са номинирани в категорията за най – добро изпълнение на поп група или дует с песента „Dynamite“ , в конкуренция с изпълнители  като Ариана Гранде, Лейди Гага, Джъстин Бийбър, Тейлър Суифт и Дуа Липа.

Песента им има над 904 милиона гледания в ютуб до момента . Още с излизането си на 21 август 2020 ,  песента поставя няколко рекорда на Гинес за най – гледан клип , като се превръща в клипа, набрал най бързо 10 милиона гледания само за 20 минути след премиерата си и най – гледан клип за първите 24 часа, събирайки над 101 милиона зрители.

„Dynamite“ покорява 1вото място в класацията на Billboard , печели и наградата на MTV EMA за най-  добра песен , като момчетата от групата посвещават победата си на своите верни фенове ARMY, казвайки че искат да ги зарадват с нещо в тези тежки времена /на пандемия/ и че феновете им го заслужават.

Това е първата песен на BTS изцяло на английски език и е написана от David Stewart и Jessica Agombar. Пред Rolling Stone, Billboard и Music Business Week , авторите споделят, че идеята им е била да създадат песен, която да е : “ енергична, забавна, позитивна “ , защото е съчинена точно в началото на локдауна. „Трябваше ни нещо експлозивно,като очевидно експлозивно после се превърна в „Динамит“ . Трябваше ни някаква подобна дума…нещо изключително енергично…имахме куп идеи: експлозиви, фойерверки, динамит, парти , забава , енергия, превземане на света…Трябваше да пасва на енергията на всичко, свързано с BTS.“

По – късно на 26 юли, по време на лайфстрийм за V Live  , BTS също споделят, че “ поради Ковид – 19, хората по света преминават през тежки времена и ние искахме да споделим малко позитивна енергия с нашите фенове. “

Въпреки че през 2020 не могат да провеждат концерти и турнето им е отложено вследствие на пандемията, групата не спира да работи усилено, издава нов албум BE , чието основно послание е, че въпреки „новото нормално“, животът продължава. Това е и заглавието на една от песните в албума: „Life goes on „. / Животът продължава /

Те наистина се превръщат в лъч светлина и надежда за феновете си в един толкова мрачен период за целия свят.

Усилията им не остават незабелязани и BTS напълно заслужено печелят куп награди през 2020, включително Американските музикални награди за любим социален изпънител на годината и любима поп група.

Обявени са и за изпълнител на годината от списание Time.

Billboard също ги признава за най – великите поп звезди за 2020.

Mia Nazareno пише за Billboard , че „след дългогодишни успешни международни турнета,три албума на първо място в Billboard 200, огромна Армия от фенове по цял свят, RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V и Jungkook- или по известни като групата BTS , която превзема света, се превърнаха в най -великите поп звезди на 2020 година. “

Остават само броени дни, за да узнаем дали към тези награди ще бъде прибавена и Грами, на което всички техни фенове по света се надяват.

В интервю за  USA TODAY Entertainment , Jimin казва,че номинацията и участието им на наградите Грами е голяма чест за тях и са много благодарни.Според J- Hope, наградите Грами  са считани за една от най – големите почести в музиката и е нормално да бъде тяхна цел.“ Това е една от най – големите награди и победата би означавала много за нас. „, добавя той. RM счита, че да имат възможността да изпълнят своя собствена песен на Грами , е тяхна мечта и са поласкани и развълнувани едновременно. Колкото до песента „Dynamite“ , Jimin разкрива, че са я записали, за да дадат надежда и утеха на всички хора и че вместо да се фокусират върху получаването на награди, те изпитват благодарност, че тази песен носи успокоение на хората и ги зарежда с енергия.

Момчетата признават, че са постигнали всички тези успехи през годините ,благодарение на подкрепата на своите фенове, а RM споделя, че „независимо дали ще спечелим Грами или не, ние вече имаме това, което сме искали , имаме вас/ феновете на BTS /, а това означава, че имаме всичко. Никога не го забравяйте ! Бъдете здрави и щастливи! “

 

 

Tagged ,
на горе