ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ Е! ДА СЕ ПРЕОБРАЗИМ И НИЕ!

ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ Е! ДА СЕ ПРЕОБРАЗИМ И НИЕ!
Празници

ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ Е! ДА СЕ ПРЕОБРАЗИМ И НИЕ!

 

 

    На шести август православната църква отбелязва Преображение Господне. На този ден Христос се преобразява пред апостолите. Те виждат Божия син и затвърдяват вярата си. В този ден започва ново начало и за хората. Времето се променя. В душата на всеки християнин се усилва вярата в нашия Бог.

    Как се преобразяваме ние? Можем ли да го сторим? Всеки ден трябва да е новото начало, което да ни кара да бъдем по-добри, по-милостиви и по-вярващи. Не само добри, а и състрадателни, да даваме помощта си на по-слабия, по-бедния.

    Какво е за нас вярата? Само четене на Библията, не стига, трябва да се отречем от греха. Да бъдем искрени и да се молим да сме здрави, но и да БЛАГОДАРИМ! Нашата вяра се изпитва в трудни моменти, тя укрепва от многото изпитания. Трябва да пазим сърцето си чисто. Да не искаме повече от колкото можем да приемем и да получим.

    Нашият Господ ни дарява с много блага, дава ни всичко, което поискаме с молитва. Какво даваме ние? Много от хората не са склонни да правят добро, ако нямат полза. Това не ги прави добри. Това е лицемерие.

    Нека бъдем вярващи и в трудни дни, когато всичко край нас се руши. Да имаме вяра, колкото „синапено зърно“, това е достатъчно, за да постигнем желаната цел. Всичко е според вярата ни. Колко малко се иска от нас, да обичаме, да не се нараняваме, да не се възгордяваме и самозабравяме.

    Силата на вярата в днешни дни, както и в предишни, прави чудеса. Трябва да се молим искрено и да вярваме, че ще ни се даде. Не бива в момент на загуба, болест или друга мъка, да губим вярата си. Напротив трябва да я увеличаваме, така „което ни не убива, ни прави по-силни“. Любовта помежду ни, прави по-лесен живота ни. Не трябва да мразим и да си връщаме за всяко направено ни зло. Бог вижда нашите беди и само Той може да ни съди за делата ни.

    В днешния ден да се помолим за по-добри дни на благоденствие и мир. Преобразете себе си, дайте шанс на другите хора, които ви обичат да бъдат с вас, без да търсите изгода. Простете и ще ви бъде простено! Не забравяйте, че освен молитва, трябва и силна воля да се изправим пред нещастията, които ни съпътстват. Бъдете благодарни за всичко, което имате и ще имате. Преображение Господне е! Нека всяка молитва да бъде чута, да се сбъднат желанията ни. Преобразете вашите сърца и души към добро. Доброто и обичта помежду ни ще спаси света.

Tagged , ,
на горе