8 фитнес мита: истината от треньори на знаменитости

8 фитнес мита: истината от треньори на знаменитости
Интересно

8 фитнес мита: истината от треньори на знаменитости

 

 

Напоследък все повече хора стават привърженици на здравословния начин на живот. Заедно с броя на хората, които се интересуват от фитнес, броят на митовете за него нараства. В нашата статия ще разберете истината за тях.

 

Ако не сте се изпотили, значи не сте тренирали добре? Ако отидете на фитнес късно вечерта, тогава ще бъде трудно да заспите? Ще изглеждате ли като жена след работа с тежести? Ще ви кажем цялата истина за съвременните митове за фитнес.

 

Мит 1: Добрата тренировка е тази, която ви кара да се потите силно и мускулите ви болят.

Това не е истина. Качествената тренировка е тази, която обслужва добре вашите лични цели. „Последните проучвания показват, че ако натоварите тялото си по един или друг начин (интензивност, темп или обем на тренировките), ще получите видими резултати. Дали се потиш или имаш мускулни болки, не е качествен критерий за упражнения “, обяснява Джен Синклер, звезден треньор и автор на книги за фитнес.

 

Мит 2: Най -добрата тренировка е тренировка с висока интензивност.

„Доказано е, че тренировките с висока интензивност работят най-добре за изгаряне на мазнини и изграждане на мускули. Оптималната програма обаче съчетава дейности с висока и ниска интензивност “, казват треньорите.

 

Мит 3: Разтегнете се добре преди тренировка.

Това е вярно, но не е толкова просто. Повечето хора не виждат разликата между статично и динамично разтягане.

„Не е нужно да разтягате всичко. Разберете кои части от тялото ви трябва да се разтягат. Ако прекарвате много време на бюрото си, на първо място това са гърдите, горната част на гръбначния стълб и бедрата ”, обяснява Джен Синклер.

 

Мит 4: не трябва да спортувате преди лягане.

Няма значение в колко часа тренирате, тялото все пак ще се възползва от това. Американският институт за изследване на съня е доказал, че упражненията не намаляват качеството на съня. Просто се опитайте да се уверите, че има 1-2 часа между края на тренировката и отпускането в обятията на Морфей.

 

Ако часовете късно вечер са единствената ви възможност, в никакъв случай не се отказвайте от тях – във всеки случай това е по -добре от нищо.

 

Мит 5: Не е ли ходенето спорт? Дали ходенето заместител на спорта?

Тук всичко е сложно. Не всеки има еднакви спортни постижения и различните хора си поставят различни цели, когато се занимават с фитнес. Ако последното ви упражнение е било в училище, дори 45 минути ходене всеки ден ще ви дадат осезаем ефект.

 

„Ходенето е много подценявана форма на кардио упражнения. Както при всички спортове, разходките могат да са с различна продължителност и интензивност. Например, ускорете темпото си или изберете улица, по която да се изкачвате нагоре “, каза Айме Баскомб, водещ треньор на Equinox.

 

Мит 6: Кардиото е всичко, от което се нуждаете.

Това не е истина. „Например, повечето бегачи установяват, че тяхното представяне се подобрява драстично, когато добавят силови тренировки към своята тренировъчна програма. Упражненията от един и същи тип (само кардио или само сила) могат да доведат до застой на резултатите и – още по -лошо – до хронични наранявания “, обяснява Ема Баскомб.

Ключът към успеха във фитнеса е комбинация от различни видове тренировки. Когато принуждавате тялото си да работи постоянно по различни начини, тялото ви става по -силно, стройно и по -атлетично.

 

Мит 7: Работата с големи тежести ще направи фигурата ви да изглежда мъжка.

За съжаление, това погрешно схващане пречи на повечето жени да посещават фитнес центъра. „Една жена, за да изгради планина от мъжки мускули, трябва постоянно да прави дълги тренировки с голяма интензивност и съпротива, а освен това тези усилия трябва да бъдат подсилени с огромно количество усвоени калории за поддържане на теглото. Дори не всички мъже могат да направят това “, обясни треньорът Джен Синклер.

 

Мит 8: За да изградите корем, трябва да правите повдигане на горната част на тялото от пода.

Това упражнение е наистина чудесно за укрепване на корема – но не е всичко. Не искате да работите само върху една малка мускулна група, а по -скоро да тренирате целия си корем?

 

Ако правите основните си повдигания неправилно, рискувате да разтегнете мускулите на врата и бедрата. Треньорът Айме Рей препоръчва комбинирането на упражнения за горния, средния и долния корем, както и дълбоките коремни мускули. Последните са особено важни за създаването на заветните „плочки“.

Tagged , , , ,
на горе